Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казка про квітку-рятівницю

Казка про квітку-рятівницю
 

В одному місті жило багато злих людей. Точніше, колись давно це було звичайне місто із звичайними людьми. Зустрічалися серед них і злі, але добрих було більше. В цьому місті також мешкали дві жінки-чаклунки – добра та зла. Добра чаклунка допомагала лікувати людей, підказувала їм, як правильно подолати якусь проблему. А зла чаклунка, навпаки, намагалася розсварити людей. Звичайно, за порадою до доброї чаклунки приходило набагато більше людей, ніж до злої. Злій чаклунці це дуже не подобалося. До того ж, про неї взагалі стали забувати.



І вирішила зла чаклунка знов стати незамінною. Однієї ночі вона зварила своє зілля та окропила ним місто. Ось з того часу жителі міста дуже змінилися. Вони почали сваритися між собою, обманювати одне одного і навіть битися.

Так продовжувалося багато років. З кожним роком все менше залишалося у цьому місті добрих і вихованих людей. Це були ті, на кого не подіяли чари злої чаклунки. Вони намагалися вмовити інших стати такими, як раніше. Пояснювали, що розбрат і чвари можуть зруйнувати їхнє місто. Але ті ніби не чули їх. Вони навіть зверталися до доброї чаклунки, щоб та порадила, що робити. Та добра чаклунка розводила руками і казала, що поки не знає, як припинити засилля зла.

Олександр був одним з тих, на кого не діяло зле чаклунство. Якось він знову вирішив піти до доброї чаклунки: а раптом вона щось вигадала.

- Заходь, хлопче. Як же ти вчасно прийшов! - сказала Олександру добра чаклунка.

- Невже з’явився шанс, що все стане, як раніше? – зрадів хлопець.

- Є в мене один засіб. Але тобі і твоїм друзям треба буде добре попрацювати.

- Ми готові. Тільки б наші земляки перестали сваритися та ненавидіти один одного.

- Тоді візьми цю коробку.

Олександр подивився у коробку, що стояла у кутку. Вона була заповнена маленькими горщиками, у кожному з яких була маленька-маленька квіточка.

- Тобі і твоїм друзям треба постукатись в кожен дім і подарувати хазяям такий горщик з квіткою.

- Але ж горщиків менше, ніж будинків в нашому місті, - здивувався Олександр. – Квіток на всіх не вистачить!

- Ось побачиш: вистачить, - запевнила хлопця чаклунка. – Це незвичайні квітки. Це квітки-добрячки. А коли даруєш людям добро, воно знов до тебе повертається. А ще коли така квітка потрапляє в дім, вона починає випромінювати невидимі добрі промінчики, які проганяють злі чари. Не гай часу, друже: бери коробку з квітками та йди у місто. І побачиш, що буде. Хай щастить!

- Дякую вам, пані!

З новою надією Олександр поспішив до друзів, щоб розказати їм про дивну квітку-добрячку і почати діяти.

Того ж дня друзі розійшлися по домівках, щоб подарувати мешканцям міста квітку-добрячку. Багато людей приймали цей дарунок з підозрою. Адже за довгий час люди майже втратили довіру один до одного. Дехто взагалі відмовлявся від такого дарунку: вони звикли усюди бачити обман. А ось Олександр та його друзі помітили одну дивну річ. Вони все роздавали та роздавали горщики з квітками-добрячками, а ящик не ставав порожнім! Ніби хтось невидимий підкладав туди нові горщики. І тоді Олександр згадав слова чаклунки про те, що добро завжди повертається. Адже багато з тих, хто отримав квітку, дійсно зрадів такому подарунку. Навіть, якщо спочатку ставився до нього підозріло. Добрі почуття цих людей допомагали зробити так, щоб горщиків вистачило на всіх бажаючих.

А ось коли всі, хто був готовий прийняти квітку в дарунок, отримали її, коробка з горщиками нарешті спорожніла.

Казкові дива на цьому скінчилися, але почалися дива, що творили самі люди. Ті, хто прийняв горщики з квітками-добрячками, поливали їх щодня, доглядали за ними. А коли квітка виросла великою, пересаджували пагони в інші горщики і дарували сусідам, у яких ще не було такої квітки. У домівках, де були квіти-добрячки, з кожним днем ставало більше любові та взаєморозуміння у родині. Відносини з сусідами також налагодились. Люди вчилися ставитися один до одного привітно – як раніше, до злого чаклунства.

Олександр, його друзі та добра чаклунка були дуже задоволені, що квітка допомогла їм врятувати своє місто і земляків від зла.

А що ж зла чаклунка? Вона не очікувала, що комусь вдасться подолати її чари. Спочатку вона дуже злилася і хотіла придумати новий підступний план. Люди обходили її будинок стороною, оминали її на вулиці. Зла чаклунка відчувала себе дуже самотньою і нікому не потрібною. І одного дня вона зрозуміла, що не заслуговує на повагу людей, адже нічого доброго для них не зробила. І тоді зла чаклунка вирішила змінити своє життя. Вона пішла у гості до доброї чаклунки і попросила, щоб та навчила її робити добрі справи.

- Добре, давай спробуємо! Але якщо ти знов захочеш пакостити людям, то нарікай на себе, - відповіла добра чаклунка.

- Ні, я дуже хочу змінитися на краще, - запевнила її тепер уже колишня зла чаклунка.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас