Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Каркасний чи надувний басейн: який вибрати?

Каркасний чи надувний басейн: який вибрати?
 

Ось і настало літо – улюблена пора року багатьох. Адже тільки влітку природа радує нас такими теплими сонячними днями, коли просто неможливо на вихідних всидіти вдома. Це – чудовий час пікніків і відпочинку на дачі з друзями або в колі сім'ї. Власний басейн для дитини, хіба ж не це – мрія кожних батьків, які полюбляють проводити вихідні на власній заміській ділянці?!



Придбати сьогодні невеликий басейн для малюка і його друзів зовсім не складно – безліч сучасних виробників готові запропонувати масу цікавих і захоплюючих варіантів на будь-який смак і гаманець. Але, перш ніж зробити покупку, потрібно визначитися, якого типу басейн вам потрібен – купити і надувні, і каркасні басейни зараз не проблема, головне – розуміти, в чому їх відмінність. Тому пропонуємо порівняти їх, щоб було простіше зрозуміти і вирішити, що потрібно саме вам.

Установка і мобільність

І надувні, і каркасні басейни вкрай прості в установці. Головною перевагою обох видів є те, що в будь-який момент ви можете змінити місце розташування басейну. Також, і ті, й інші прекрасно збираються і зберігаються в зібраному вигляді тривалий час, тому наступного року вам не доведеться знову витрачатися на покупку нового басейну.

Однак якщо каркасний басейн досить просто розгорнути і наповнити водою, то для надувного басейну вам знадобиться насос, а якщо насос в комплекті не додається, і у вас підходящого немає під рукою, то установка басейну може стати досить важким заходом. Та й здувати басейн – як правило, справа не з простих, яку мало хто любить.

Зовнішній вигляд

Всі батьки прекрасно знають, як зовнішній вигляд речей у дітей впливає на бажання ними користуватися, тому і виробники дитячих басейнів намагаються не відставати, пропонуючи барвисті моделі з улюбленими мультиплікаційними персонажами малюків. Але, якщо у каркасних моделей може змінюватися лише оформлення бортів, то надувні готові порадувати величезною різноманітністю форм і додатковими ігровими елементами, які доставлять малюкам ще більше задоволення від водних процедур.

Зручність

І зовсім маленькі діточки, і більш старші просто обожнюють плескатися і балуватися у воді, а значить – басейн повинен бути максимально комфортним для всіх видів ігор. Надувні конструкції, як правило, мають надувну підлогу, сидіти і падати на яку куди приємніше, ніж на «голу землю», а також надувні борти, на які завжди можна присісти і відпочити. Крім того, чимало моделей оснащено і спеціальним тентом, який захистить ваше чадо від сонячного удару і перегріву.

Каркасні моделі мають звичайне дно і такі самі бортики, тому для установки варто вибирати максимально рівну ділянку, проте завдяки цьому виключені варіанти пробити надувний відсік або ще щось в цьому роді, тому каркасні басейни більш довговічні і стійкі до механічних ушкоджень.

Вік

Хоч каркасні моделі також бувають досить невеликими, з висотою бортів всього від 30 см, все ж для купання зовсім маленьких діток краще купувати надувний басейн з м'яким дном, в якому малюкові буде комфортно сидіти. Проте старшим дітям глибини басейну в 30 см навряд чи буде достатньо. Тому, якщо для дітей важливі різноманітні ігрові елементи, зверніть увагу на надувні басейни, а якщо діти прекрасно грають у воді і без них, варто звернути увагу на каркасні басейни. Вони вищі і більші за об’ємом, в такому басейні можна вмістити цілу компанію дітвори або навіть дорослих.

Що вибрати, як завжди, вирішувати тільки вам. А від нас наостанок корисна порада, яка допоможе продовжити життя будь-якого басейну – щоб захистити дно, просто підкладіть під нього шматок лінолеуму. Бажаємо вам чудового літа і незабутніх веселощів з водними процедурами в новенькому басейні.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас