Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Жилет, нарукавники чи коло для плавання? Трохи про безпеку дитини на воді

Жилет, нарукавники чи коло для плавання? Трохи про безпеку дитини на воді
 

Літо прийшло! Купальний сезон відкрито, тож багато сімей із задоволенням відправляються на відпочинок до відкритих водойм. Малюки, зазвичай, із задоволенням хлюпочуться в водичці, вчаться плавати, пірнати. На перший план виходить питання, як забезпечити безпеку дитини на воді.



Для цього зараз існує багато зручних і яскравих пристосувань. Що краще обрати: круг чи жилет, а може достатньо нарукавників? Всі ці речі призначені для того, аби вберегти дитину від занурення під воду, а також допомагають швидше навчитися плавати самостійно, побороти страх води. Яке із них найкраще підійде саме для вашої дитини?

Жилет – мабуть, найбільш зручне пристосування для безпечного перебування дитини на воді: в ньому малюк не зможе перевернутися (на відміну від кола для плавання), він надійно закріплений ремінцями, тому точно не спаде з дитини, забезпечуючи їй максимальний комфорт на воді. Жилет має декілька відділень, тому якщо навіть одне з них буде пошкоджено – малюк зможе безпечно дістатися до берега. А ще у жилеті зручно вчитися плавати, адже він не сковує рухів рук.

Обираючи жилет, обов’язково зверніть увагу на упаковку товару: на ній мають бути зазначені зріст і вага дитини, для якої він підходить. Непогано було б приміряти жилет: він не має обмежувати рухів дитини, зверніть увагу на ділянку під ручками (чи не буде жилет натирати в цій ділянці). Про якість виробу легко здогадатися, просто узявши його в руки: дуже тонкий матеріал має вас насторожити, так само як і те, що у спущеному стані він виглядає дуже зім’ятим.

Надувне коло – найбільш традиційне пристосування для безпечного перебування дитини на воді. Проте, незважаючи на таку популярність кругів для плавання, - вони не надто надійні, адже малюк може легко перевернутися, знаходячись у кругу, або, трохи втративши пильність, просто висковзнути з нього (достатньо підняти руки вгору), якщо розмір кола підібраний неправильно.

Деякі моделі кругів для плавання мають закрите дно із прорізами для ніжок, проте вони можуть натирати, зверніть на це увагу при покупці. Також, при виборі надувного кола, перевірте спаяні шви, - надто жорсткі (особливо на внутрішній стороні кола) шви натиратимуть шкіру. Прочитайте інформацію, яку зазначає виробник: про вік, для якого рекомендовано дана річ, вагу дитини та ін. Щодо матеріалу, з якого виготовлено коло – надавайте перевагу більш щільним (над прозорими), адже вони прослужать вам довше.

Плавання в надувному колі може дещо завадити вашому малюку освоювати згодом самостійне плавання, адже знаходячись у ньому, дитина перебуває в вертикальному положенні, потім їй буде важко переосмислити правила, адже для того, щоби триматись на воді самостійно, потрібно навчитися лежати на воді, тобто перебувати у горизонтальному положенні. Так само, перебуваючи в колі для плавання, руки дитини знаходяться по боках, що відрізняється від того положення, в якому мають бути руки під час самостійного плавання.

Нарукавники, власне, підійдуть для тих малюків, які вже освоїли ази самостійного плавання. Вони дають змогу контролювати положення тіла у воді під час занурення, є лише такою-собі страховкою. Обираючи нарукавники – не прогадайте з розміром, адже надто тісні можуть натирати шкіру і перетискати судини, а завеликі, відповідно, - просто спадатимуть.

Не накачуйте надувні засоби для купання повітрям до максимуму, завжди залишайте трішки резервного місця. При покупці подібних пристосувань не соромтеся поцікавитися у продавця про наявність сертифікату відповідності. Різкий синтетичний запах, грубі, неакуратні шви, надто зім’ятий матеріал виробу у спущеному стані – всі ці ознаки мають насторожити вас при покупці подібних товарів.

І на останок, навіть якщо ви на сто відсотків впевнені у якості і надійності пристосування для перебування маляти у воді, - будьте пильними, не відходьте далеко від дитини, яка купається.

Вдалої вам покупки та гарного відпочинку!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас