Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Три жіночих звички, які псують стосунки з чоловіком

Три жіночих звички, які псують стосунки з чоловіком
 

Часто буває, що чоловік та жінка щиро кохають одне одного, бажають мати міцну сім’ю з довірливими відносинами, проте кожного дня, несвідомо, маючи лише найкращі наміри, руйнують свої мрії. Чому так трапляється? Можна довго роздумувати на цю тему, але головне – позбутися тих шкідливих звичок, які руйнують наші відносини, віддаляючи від коханого.



Звичка повчати чоловіка. Як же ми любимо повчати своїх чоловіків! Цим грішить чи не кожна друга жінка. Але більшість з нас не розуміють, як цими повчаннями і «добрими порадами» пригнічують своїх коханих, адже повчаючи, мають лише найкращі наміри: допомогти, підказати, скерувати у правильному напрямку. Проте чоловіки сприймають наші постійні повчання як образу: «Вона думає, що я сам ні на що не здатний», - ось до якого висновку вони приходять.

Дівчата часто обурюються, стверджуючи, що їхні кохані мають пасивний характер, є безініціативними і просто потребують постійних повчань, які навертають їх на «шлях істинний». Але часто з’ясовується, що жінки самі роблять своїх чоловіків такими, як вони говорять «пасивними» і «безініціативними», бо не здатні довірити їм своє життя, життя своєї сім’ї, не поважають їхніх рішень, завжди все знають краще, завжди мають про запас цінну пораду: «треба зробити так і так».

Ви теж так робите і нарікаєте на безініціативність свого чоловіка? Тоді нарікайте лише на себе. Передайте своєму коханому - сильному і мудрому чоловікові, усю відповідальність, звільніться від неї: вас вона руйнує, а йому допомагає розправити крила. Замість того, щоби прочитати чоловікові цілу інструкцію, як йому повестися, що зробити, що обрати, одягнути, купити…просто скажіть: «Коханий, я повністю довіряю твоєму вибору», «Твої рішення завжди правильні», «Я вірю в тебе», і результат вас приємно здивує ;).

Звичка заперечувати чоловікові, виправляти його. Ще одна улюблена всіма жінками справа: заперечувати, перебивати і виправляти «помилки» коханого. Кожен, напевно, бував свідком ситуації: чоловік хоче щось розповісти, а всезнаюча дружина перебиває його зі словами: «Ні, все було зовсім не так, ось як було…». Що ви відчували в цей момент? – Було трохи соромно за ту жінку, а ще ви щиро співчували тому чоловікові.

Але, нажаль, часто зі сторони ми все це бачимо і засуджуємо, а от самі у своєму житті успішно наслідуємо ту всезнайку-зануду. Сімейні психологи легко виявляють проблему таких сімей, адже приходячи на консультацію до фахівця «всезнаючі» жінки надто активні, вони відповідають не лише на питання, поставленні їм, а й на питання, поставлені їхньому чоловікові, адже вони все знають КРАЩЕ. Для чоловіка заперечення, тим паче від його жінки (не дай бог – в колі їхніх друзів) – велике приниження, яке руйнує його мужність, а з часом, якщо заперечення і виправлення стають способом спілкування коханої – роблять його пасивним, замкненим. Кожного разу перед тим, як захочете заперечити своєму коханому – прикусіть язика і згадайте історію про всезнаючу жіночку, яка була наведена вище. Мудра жінка не завжди каже те, що думає (знає напевне), але завжди думає, що каже.

Звичка зневажливо ставитися до почуттів і бажань чоловіка. Хтось скаже: «Це не про мене». Але класичний приклад викликає посмішку у багатьох жінок, бо вони впізнають себе у цій ситуації: чоловік попросив жінку приготувати йому сьогодні м'ясо так, як готувала його мама (з часником, вершками, травами….). Але жінка, звісно, сказала, що сама знає як їй готувати, знає значно кращий рецепт, а на останок ще й додасть, що їй не подобається, як готує його мама і вона не буде наслідувати її кулінарних помилок. Впізнаєте себе?

Чоловік запрошує піти разом в кіно на фільм, який він давно хотів подивитися – жінка висміює його примітивні уподобання і відмовляється йти на той фільм (після цього чоловік, швидше за все, більше не покличе її в кіно). І ще мільйон інших прикладів, які стосуються різних сфер, але висновок один – ви демонструєте чоловікові, що не поважаєте його почуттів, бажань, його вибору і уподобань.

Запишіть собі 10 речей, які є важливими для вашого коханого (не знаєте, бо ніколи не цікавились – запитайте, він здивується!) і заплануйте кожен день робити щось із того списку – гарна традиція, яку можна розтягнути на все ваше довге і щасливе сімейне життя! І перестаньте власноруч руйнувати своє щастя!

Успіху вам!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас