Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Полуниця для нашої краси: рецепти домашньої косметики

Полуниця для нашої краси: рецепти домашньої косметики
 

Всі ми любимо смакувати солодкою, запашною полуницею, але її смакові якості - це не єдиний козир червоної ягоди. Полуниця дуже корисна, у ній високий вміст вітамінів жіночої краси та молодості: С, А, Е, В1, а ще є фолієва кислота, йод, залізо, калій, фтор, мідь, ефірні фруктові кислоти, що мають антибактеріальні властивості.



Починайте свій день з жменьки цих соковитих ягід – добре самопочуття та сяючий вигляд вам гарантовані! А ще спробуйте приготувати домашні засоби для догляду за тілом – результат вас приємно здивує. У деяких людей полуниця може викликати алергію, що проявляється висипом, кропив'янкою, дерматитом. Тому перед початком косметичних процедур накладіть полуницю на місце згину руки у лікті. Якщо проявляться подразнення – робити полуничні маски не рекомендується. Перед використанням овочевих і фруктових масок шкіру обличчя бажано протерти вершками, сметаною, або рідким кремом, адже вони дещо підсушують шкіру.

Відбілююча живильна маска для обличчя

10 ягід полуниці розімніть виделкою до кашкоподібного стану. Якщо у вас жирна шкіра і розширені пори - додайте столову ложку меду, якщо ж маєте нормальну, або суху шкіру – додайте до полуниць столову ложку сметани. Накладіть маску на очищене обличчя приблизно на 15-20 хвилин. Змийте теплою, а потім прохолодною водою.

Для пом’якшення і відбілення шкіри рук, візьміть кілька ягідок та розімніть їх прямо в долонях, ретельно протріть полуничною кашкою та соком шкіру рук, приділіть увагу кутикулі, кожному пальчику, зап'ястям, не забудьте про шкіру на ліктях. Після цього сполосніть руки в теплій воді, витріть рушником та скористайтесь зволожувальним кремом.

М'який пілінг обличчя

М'яка абразивна текстура полуниці бережно очищає епідерміс від забруднень, відмерлих клітин і надлишків шкірного сала. У мисочці розімніть 2-3 стиглі ягоди, додайте до пюре 2 чайних ложки вівсяного борошна (або змеленої в кофемолці вівсянки). Перемішайте до утворення однорідної пасти, накладіть суміш на обличчя та шию легкими круговими рухами і масажуйте щонайменше 2 хвилини. Після цього залиште суміш ще на 15 хвилин, потім змийте теплою і прохолодною водою. Нанесіть зволожувальний крем.

Скраб для ніг із дезодоруючим ефектом

Змішайте 10 перетертих полуниць з двома столовими ложками оливкової, або мигдалевої олії (можете використовувати будь-яку рослинну олію) та чайною ложкою морської солі. Перед використанням скрабу, влаштуйте для ніжок теплу ванночку з тою ж морською сіллю. По черзі проведіть пілінг шкіри кожної стопи, приділяючи особливу увагу загрубілим ділянкам, та змийте скраб. Після завершення процедури нанесіть на ніжки живильний крем.

Будьте красивими!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас