Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Полунична насолода: рецепти варення та джему із запашних ягід

Полунична насолода: рецепти варення та джему із запашних ягід
 

Полуничне варення – ласощі, які полюбляють у багатьох сім’ях. Не пропустіть полуничного сезону, приготуйте джем та варення за нашими рецептами і смакуйте взимку на здоров’я!

Варення «п’ятихвилинка»

1 спосіб

Стиглі ягоди полуниць перебрати, помити і висипати на полотняний рушник та просушити. У каструлю (емальовану, або з нержавіючої сталі) насипати цукор (співвідношення: на 1 кг полуниць – 0,5 кг цукру), налити трохи полуничного соку так, щоби змочити цукор, туди ж висипати ягоди, посудину поставити на вогонь, накрити кришкою і нагріти до температури приблизно 85°С (тобто не доводячи до кипіння). Перемішуючи масу, щоби не пригоріла, витримайте її при цій температурі протягом 5 хвилин, після чого – зніміть з вогню. Варення треба негайно перекласти у попередньо простерилізовані скляні банки і закатати.

2 спосіб

Промиті та просушені ягоди пересипати цукром у співвідношенні 2/1 (в емальованому посуді), прикрити рушничком та залишити на 5-6 годин (щоби ягоди пустили сік). Для приготування цього варення вам знадобиться сковорідка: трохи розігрійте її і порціями викладайте в неї заготовлені полуниці з цукром, перемішуючи, кип’ятіть цю масу приблизно протягом 5 хвилин на невеликому вогні та одразу складайте у простерилізовані банки та закатуйте.

Полуничний джем

полуниці - 1 кг
цукор - 800г

Стиглу, перебрану полуницю протерти крізь сито, додати цукор і поставити на великий вогонь. Безперервно помішуючи, кип’ятіть протягом 10 хвилин. Під час кип’ятіння знімайте піну, що утворюється на поверхні. Готовність джему легко визначити за краплею гарячої маси: якщо вона застигає, не розпливається по блюдечку, значить, джем пора розкладати у теплі чисті банки, які наступного дня слід щільно закрити і поставити у прохолодне сухе місце.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас