Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правила літнього макіяжу

Правила літнього макіяжу
 

Літо – час, коли ми прагнемо виглядати яскраво. Хочеться експериментувати зі своїм образом, вносячи в нього нові акценти – барвисті мазки. Щодо макіяжу, літо не ставить жорстких обмежень у виборі колірної гами, проте важливо дотримуватись деяких правил його нанесення, інакше ризикуєте зіткнутися з багатьма неприємностями, такими як скочування тонального крему, збивання тіней у грудки, підтікання туші, олівця та помади. Невже тут немає альтернативи? Може вихід один – відмовитись від макіяжу в спекотну пору? Візажисти стверджують, що подібних "сюрпризів" літнього макіяжу можна легко уникнути, якщо дотримуватися простих правил. Про них далі.



Почнемо із догляду за обличчям, адже якщо він здійснюється неправильно – то яку б якісну декоративну косметику ви не використовували, все одно є ризик, що макіяж "потече" під палкими сонячними променями. Ретельно ставтеся до вибору засобу для вмивання: у літню пору ідеально підійде пінка для очищення чи молочко, а от милом вмиватися не потрібно, - через пересушування сальні залози почнуть працювати з подвійною інтенсивністю, що сприятиме появі некрасивого жирного блиску, підтіканню тональної основи. Те саме стосується гелів для вмивання: дівчата з жирною чи комбінованою шкірою, бажаючи позбутись блиску на обличчі, який особливо дошкуляє влітку, пересушують його інтенсивними очищаючими засобами, на які шкіра реагує ще активнішим виробленням шкірного сала (аби відновити ліпідний баланс). Знаючи це, ви зможете уникнути типової помилки у догляді за обличчям і не сушити його, а навпаки – зволожити. Влітку це особливо актуально.

Не забувайте, також, що після очищення шкірі потрібне тонізування і зволоження. Для літа оберіть денний крем із легкою текстурою: флюїд чи гель із зволожуючим ефектом. Густі, живильні креми зараз краще відкласти, або користуватися ними для нічного догляду. Ну і, звісно, літній крем має містити сонцезахисний фільтр (наноситься він на обличчя за 30 хвилин до виходу на вулицю).

Важливий нюанс – тональну основу чи крем не можна наносити одразу після використання зволожуючого крему: зачекайте 10 хвилин, промокніть обличчя серветкою і тільки тоді наносьте декоративну косметику. На літній період обирайте тонуючі засоби легкої, повітряної текстури, гарний варіант – ВВ креми (легка основа зі зволожувальним ефектом, яка маскує дрібні недоліки). Якщо у вас жирна шкіра – звичайний тональний крем краще замінити крем-пудрою, а розсипчасту пудру на літо обирайте з мінералами.

Ще один спосіб подовжити життя макіяжу – використовувати базу під нього – засіб, на який наноситься декоративна косметика (існують бази під тональний крем, тіні, губну помаду). Проте, користуватися такими засобами щодня – навряд чи гарна ідея, адже в їх основі є силікони, що можуть закупорювати пори.

При нанесенні декоративних засобів, важливо ретельно розтушовувати їх, інакше вони почнуть скочуватись – це типова «літня» проблема (тональний крем при нанесенні не розтирайте, а «вбивайте» в шкіру легкими рухами).

Щодо макіяжу очей – влітку надавайте перевагу водостійкій туші та тіням, адже шкіра під бровами в спеку сильно пітніє, піт стікає на вії і туш пливе, тіні збиваються у грудки, тому водостійка косметика актуальна, навіть коли ви не збираєтесь плавати у водоймі. Якщо вам потрібно провести якийсь час у душному приміщенні чи на вулиці під сонячними променями – нафарбуйте лише верхні вії. Перед нанесенням тіней - припудріть повіки, - так ви їх знежирите, макіяж буде стійкішим. Олівець на спеку краще замінити на якісну рідку підводку, - з нею більше шансів, що ваш макіяж «доживе» до вечора. Проте, ідеально – залишити олівець та підводку для створення вечірнього образу, а в денну пору обходитись без них.

Для оформлення брів скористайтесь моделюючим гелем – він зафіксує волосинки у правильному напрямку, тим самим надавши чіткості лінії брів, а фарбувати їх олівцем на спеку краще не ризикуйте.

Макіяж губ – теж важливий момент, адже помада норовить розтектись під палкими променями сонця. Непоганий варіант для літнього щоденного макіяжу – зволожуючий бальзам з відтіняючим ефектом - він не пересушуватиме губи, як робить це помада, і не попливе у найвідповідальніший момент. А от стосовно блиску для губ – варто задуматись. З однієї сторони, блиск зручний у використанні, гармонійно доповнює легкий денний образ, проте лікарі наголошують, що блиск на губах створює ефект лінзи, підсилюючи шкідливу дію ультрафіолету.

Рум’яну для літного макіяжу беріть саме розсипчасту (рідка потеча із більшою ймовірністю), а ще, непоганий літній варіант – рум’яна-бронзатор, яка особливо гармонійно дивитиметься на засмаглому личку.

Останній штрих – збризніть обличчя термальною водою (продовжуйте цю маніпуляцію протягом дня, буквально кожної години) – це допоможе уникнути появи жирного блиску, закріпить макіяж. А для його корекції протягом дня використовуйте матуючі серветки.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас