Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Масаж голови – процедура для міцного, густого та блискучого волосся

Масаж голови – процедура для міцного, густого та блискучого волосся
 

Ваше волосся тонке і позбавлене сили та блиску, воно випадає і вам ніяк не вдається відпустити довгі локони? Ні, ми не рекламуватимемо вам «чудодійний» шампунь, а розповімо про процедуру, яка стане просто знахідкою для вашого волосся – масаж голови.



В чому секрет даної процедури?

Масаж збільшує притік крові до коренів волосся, а поживні речовини, які містяться в олії для масажу, покращують ріст волосся, живлять волосяну цибулину. Такий масаж допомагає боротися з лупою, відновлює природній блиск шевелюри, зміцнює локони. Також, масаж голови знімає напруження та допомагає позбавитись від стресу.

Як самостійно робити масаж голови?

Найкраще робити масаж на сухому волоссі. Перед початком процедури змочіть пальці невеликою кількістю косметичної олії (для сухої шкіри голови підійде кокосова олія, олія авокадо, для жирної – олія персикових кісточок).

Починаючи масаж голови, злегка постукайте подушечками пальців по шкірі голови в напрямку від чола до потилиці, а потім – спускаючись від маківки в напрямку вух. Промасажуйте так всю голову, а наприкінці – ці ж маніпуляції проведіть розслабленим зап’ястям. Відчуйте, як кров починає активно циркулювати, збільшується її прилив.

Прикладіть великі пальці до скронь, а мізинці – на середину чола (біля коренів волосся). Злегка напруженими пальцями здійснюйте кругові рухи, переміщуючись мізинцями в напрямку маківки та вниз – до потилиці (великі пальці залишаються на скронях). Поверніться знову до чола.

Стисніть руку в кулак, кісточками пальців упріться в задню частину шиї і промасажуйте її хвилеподібними рухами від потилиці до основи шиї, пройдіть затиснутим кулаком по лінії плеча (виконуйте кругові рухи).

Запустіть пальці у волосся в верхній частині голови, здійснюйте зигзагоподібні рухи по обидві сторони голови (в напрямку зверху вниз). Повторіть рухи на потилиці, опускаючись до основи шиї.

Затисніть волосся в кулаки (візьміть дві прядки біля чола), злегка потягніть його вгору, забезпечуючи додатковий прилив крові до коренів. Рухайтесь згори вниз, щоразу захоплюючи нові прядки.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас