Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Високий каблук: красиво і… небезпечно для здоров’я

Високий каблук: красиво і… небезпечно для здоров’я
 

Чому жінки так люблять підбори? – Можливо вони допомагають нам почуватися більш впевнено, граціозно, як то кажуть - «на висоті». Проте пристрасть до високого каблука стає згубною для багатьох із нас. Яку небезпеку ховає щоденне носіння високого підбора?



Ущільнення рогового шару шкіри – відповідно виникнення натоптишів та кісткових наростів, або й деформація суглобів. Це перший дзвіночок про те, що пора зійти з високих підборів і давати ніжкам більше відпочивати. Перелічені проблеми, власне, є найменшою небезпекою, яка може чекати на вас при надмірній пристрасті до взуття на «шпильках». При частому ходінні у такому взутті вся вага тіла переноситься на пальці ніг, а якщо туфлі досить вузькі (із завуженим носком), то пальці ніг при ходінні не лише здавлюються, а й підгинаються. Навантаження на стопу від цього лише зростає, відповідно це може призвести до її деформації.

Також пристрасть до високих підборів загрожує артрозом, адже при частому і тривалому ходінні на «шпильках» може відбуватися зміщення суглобів і зв'язок стопи. Варикоз – ще один з неприємних наслідків частого ходіння на підборах, під час якого відбувається порушення кровообігу в пальцях ніг, а відповідно і в стопі та у нозі в цілому, що може «запустити» розвиток неприємної недуги.

Коли існують особливі «протипоказання» носіння взуття на підборах? Таке взуття не рекомендується носити, якщо у вас є такі проблеми, як плоскостопість, варикозне розширення вен. Варто задуматись про доцільність «шпильок» і жінкам, чия робота передбачає активний рух, відповідно є навантаження на ноги. Таке взуття є небажаним і для тих пані, які мають надмірну вагу.

Оптимальний варіант на щодень – широкий стійкий каблук, висотою 4-5 см. А от небезпечні «шпильки» залиште для особливих випадків: вечірка, побачення, святковий захід, носити їх лікарі рекомендують не довше, ніж протягом 2-3 годин на день.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас