Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Якщо покусали комарі: ефективні народні засоби

Якщо покусали комарі: ефективні народні засоби
 

Комарі норовлять зіпсувати нам літню прогулянку чи посиденьки на природі, особливо неприємно, коли вони дошкуляють малечі, адже дитині не завжди легко пояснити, що чухати укус не можна і до нього взагалі краще не торкатися. Засоби проти комарів теж інколи підводять. Тож якщо комарі все ж атакували вас, які маніпуляції потрібно повести, аби полегшити свербіж та зменшити набряк?



Холод врятує

Охолоджений предмет, або кубик льоду потрібно прикласти до місця укусу, - відбувається звуження судин, що зніме набряк та уповільнить всмоктування токсинів.

Прикладіть листочок

Якщо комарі атакували вас на дачі, там, напевно, не складно буде знайти паросток свіжої петрушки, або ж кульбаби. Прикладіть листочок якоїсь з цих рослинок до місця укусу – це допоможе вгамувати свербіж (перед тим трохи розімніть його в долонях, аби рослина пустила сік).

Сода допоможе…

Зніме набряк та допоможе нейтралізувати токсини банальна сода: змішайте її з водою у співвідношенні 3:1 і нанесіть отриману пасту на подразнені місця.

І навіть нашатир

Нашатирний спирт розводять з водою у співвідношенні 1:3 (якщо дуже дошкуляє укус – збільшіть концентрацію спирту) та протирають місця укусів отриманим розчином за допомогою ватного тампону.

Проти подразнення – настоянка

Швидко та ефективно знімає подразнення настоянка календули, подорожника – змочіть нею ватний диск та прикладіть до місця укусу.

Інші способи

• Місце укусу кілька разів на день змащуйте охолодженою оливковою олією – це значно зменшить подразнення (можна, також, використовувати олію чайного дерева, алое вера).

• Приготуйте кашку з ріпчастої цибулі, накладіть її на уражене місце та зафіксуйте пов’язкою (або ж прикладіть тампон, змочений цибулевим соком).

• Протизапальну дію має сік м’яти, змастіть ним місця укусів, або ж прикладіть тампон, зволожений соком (це також зменшить свербіж).

• Змочіть ватний тампон яблучним оцтом та прикладіть до ураженого місця - це полегшить неприємні відчуття.

Гель проти свербіжу після укусу комара домашнього виробництва

Якщо ви знаєте, що комарі вас «полюбляють», приготуйте заздалегідь гель за наступним рецептом: змішайте 2 чайних ложки ромашкової олії, 1 чайну ложку соку алое та кілька крапель лавандової ефірної олії. Такий гель допомагає зняти подразнення, зменшує свербіж. Зберігати його потрібно в щільно закритій посудині із темного скла.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас