Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Оригінальні рецепти холодників: актуально в літню спеку

Оригінальні рецепти холодників: актуально в літню спеку
 

Влітку наш звичний раціон суттєво змінюється – ми споживаємо більше свіжих овочів та фруктів, п’ємо більше рідини, хочеться легких, нежирних страв, а от звичні супи та борщі стають не такими актуальними. Що ж такого освіжаючого і легкого приготувати? – Спробуйте холодник! На його приготування потрібно зовсім небагато часу, а ще - ця страва малокалорійна і вітамінна.

Кабачковий холодник

0,5 л кефіру
1 цукіні
150 г домашнього сиру
2 ст. л. лимонного соку
кріп, петрушка, базилік
сіль та перець

Цукіні помити, почистити від шкірки та порізати кубиками. У блендер налийте кефір, покладіть сир, нарізаний кубиками цукіні, лимонний сік, порізаний кріп, сіль та перець – все збийте. Готову страву прикрасьте зеленню. Смакує з молодою вареною картоплею.

Горіховий холодник

150 г грецьких горіхів
2-3 свіжих огірки
500 мл натурального йогурту, або кефіру
кілька зубців часнику
пучок кропу
сіль та перець

Огірки помити, почистити, натерти на крупній тертці, посолити та залишити на кілька хвилин, щоби пустили сік (після цього відцідити його). Часник вичавити, горіхи посікти, кріп дрібно нарізати, - все змішати з йогуртом (кефіром), приправити сіллю та перцем. Перед подачею охолодити в холодильнику.

Щавлевий холодник

500г щавлю
100 г огірків
100г зеленої цибулі
50 г сметани
сіль, перець
кріп для прикрашення
відварені яйця

Щавель промити, нарізати, відварити в підсоленій воді протягом кількох хвилин, остудити. Додати огірки (дрібно порізані, або натерті на крупній тертці), посічену зелену цибулю, посолити, поперчити. Заправити сметаною, прикрасити кропом та половинками відварених яєць.

Овочевий холодник на кефірі

200 г відвареного буряка
100 г відвареної картоплі
100 г відвареної моркви
500 мл кефіру
3 відварених яйця
зелена цибуля, кріп
сіль, перець

Відварені овочі почистити та нарізати кубиками (буряк збризнути винним оцтом та дати трохи постояти). Яйця почистити і нарізати кубиками. Цибулю та кріп дрібно посікти. Все перемішати, заправити сіллю та перцем, додати холодний кефір (можна розбавити водою). Перед подачею прикрасити кропом.

Вишневий холодник

500 г вишень (без кісточок)
200 мл води
2 ст. л. цукру
200 мл сметани
чайна ложка кориці
сік половини лимона
листя м’яти

Вишні залити водою та варити протягом 10 хвилин, додати цукор та корицю, лимонний сік і листки м’яти. Охолодити. Перелити в блендер, додати сметану та збити до однорідності. Перед подачею ще раз охолодити в холодильнику. Прикрасити вишнями та м’ятними листками.

Смачного! Освіжайтеся!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас