Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо літній головний убір для малечі

Обираємо літній головний убір для малечі
 

Головний убір – кепка, панамка, косинка – є обов’язковим атрибутом літніх прогулянок, адже без нього дитина ризикує отримати сонячний удар. Дитячий організм є більш вразливим до зовнішніх подразників, його органи та тканини ще формуються, він не здатний регулювати теплообмін так само добре, як організм дорослої людини. Не слід забувати, що сонце несе не тільки ультрафіолет, а й потужну теплову енергію, тому захищати тіло в літню спеку, зокрема й за допомогою кашкету чи косинки – обов’язкова умова.

Отже, на що варто звернути увагу при виборі дитячого літнього головного убору?

В першу чергу – на матеріал, з якого виготовлений виріб. Особливість літнього головного убору у тому, що він має охолоджувати, а не зігрівати. Основні вимоги до тканини, з якої виготовлена літня кепка чи панамка – вона має добре пропускати повітря, вбирати вологу та відбивати сонячні промені. У фаворитах ситець, сатин, бавовна. Щодо кольору – звісно, темні тони будуть притягувати та поглинати сонячні промені, простіше кажучи «парити», та й світлі кольори гармонійніше виглядатимуть в літню спеку.

Щодо дизайну – тут все індивідуально. Для найменшеньких, які під час прогулянки найчастіше просто засинають – зручними будуть прості чепчики. Трохи старші малюки полюбляють панамки і косинки, які добре тримаються на голівці, не заважають під час гри (актуальними будуть зав’язочки, вони забезпечують більш надійне фіксування виробу на маленькій голівці).

Також, не забувайте, що одна з основних вимог до дитячого гардеробу загалом – це практичність. Не варто купувати моделі, розшиті фурнітурою, прикрасами, адже вони, хоч і симпатичні, по перше, можуть приносити дитині певний дискомфорт, по друге, часто відвалюються (зважаючи, як часто переться дитячий одяг). А ще, врахуйте той факт, що малюк інколи грається своїми речами, пробує їх «на зуб» і т. ін., псуючи вигляд головного убору.

Купуючи дитячий головний убір, добре огляньте його виворітну сторону: чи немає грубих швів, які натиратимуть, гострих деталей (наприклад, від кнопок чи ґудзиків). Приміряйте товар, який сподобався, шапочка має добре сидіти: занадто тісна, як і занадто вільна, приноситиме дискомфорт малечі (натиратиме, або спадатиме на очі).

Інколи малюки вперто відмовляються одягати головний убір,часто через те, що він просто не подобається. Тому, обираючи його, залиште останнє слово за дитиною: оцініть всі принципові сторони самостійно (розмір, якість) і запропонуйте малечі кілька варіантів – нехай дизайн чи хоча б колір дитя обере самостійно. Тоді буде більше шансів, що малеча носитиме такий головний убір із задоволенням!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас