Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати свій ідеальний матрац?

Як вибрати свій ідеальний матрац?
 

Хороший сон залежить від багатьох різних факторів: зручність і комфорт, рівень втоми і стресу, температура і мікроклімат в кімнаті і т.д. Але ви праві, почати потрібно саме з вибору правильного матраца. Але як серед мільйонів пропозицій впізнати його – свій ідеальний матрацик?



Почати варто з самого головного: завдання матраца – підтримувати тіло в правильному положенні – коли ваш хребет має правильний вигин, а п'яти, стегна, плечі і голова лежать на одній лінії. Що ж стосується типу матраців, наповнювача і бренду, не можна говорити, що якась модель краща за іншф, вам потрібно орієнтуватися виключно на свої вимоги і уподобання. Отже, який матрац підійде саме вам?

Пружинні матраци

Пружинні матраци донині залишаються найпопулярнішими. Вони підтримують тіло за допомогою пружин і в наш час, як правило, проводяться з незалежними пружинами. Зверху пружини закриваються різними матеріалами (латекс, пінка memory foam, поролон і т.д.), щоб забезпечувати максимальний комфорт. Продавець може вам сказати, що кількість пружин визначає якість матраца. Насправді ви лише переплатите, а різниця буде настільки мізерною, що швидше за все ви її навіть не помітите.

Переваги: Вибір пружинних матраців дійсно колосальний. Вони розрізняються за щільністю, жорсткістю, оббивкою і т.д.

Недоліки: Як правило, тут немає прямої залежності між вартістю і зручністю матраца. Однак від найдешевших моделей вам все ж варто відмовитися – вони не забезпечать вашому хребту необхідної підтримки.

Кому підійдуть пружинні матраци: Людям з великою надмірною вагою пружинні матраци забезпечать кращу підтримку тіла. Жорсткі матраци на пружинах також підійдуть людям, яких мучать болі в спині. А зручно спати на такому матраці буде практично всім і кожному.

Латексні матраци

Виготовляються з каучуку (натурального або синтетичного) і знамениті своєю щільністю і жорсткістю. Вони дуже пружні і розподіляють вагу тіла рівномірно. На сайті http://namatrase.kiev.ua/matrasy/magniflex/b4/c1 ви зможете вибрати свій матрац з латексним наповнювачем – тут вас порадує великий вибір і приємні ціни.

Переваги: Латекс – один з найкращих наповнювачів: він дуже щільний і забезпечує прекрасну підтримку хребту. Крім того, латексні матраци забезпечують тілу комфорт, подібний матрацам з пінки memory foam. Але на відміну від них, латексні швидко повертають свою колишню форму, забезпечуючи кращу підтримку тілу.

Недоліки: Якщо вам не подобаються жорсткі матраци, латекс – не ваш вибір.

Кому підійдуть латексні матраци: латексний наповнювач прекрасно знімає болі в спині, забезпечуючи ідеальну комбінацію підтримки і комфорту.

Матраци з пінки з ефектом пам'яті

Матраци memory foam набирають все більшої популярності. Вони виробляються з піни різної щільності, що реагує на вагу і температуру, завдяки чому дарує відчуття комфорту, повторюючи унікальну форму вашого тіла.

Переваги: Пристосовуючись до форми вашого тіла протягом ночі, піна перестає тиснути на опуклі ділянки і знімає больові відчуття. Пінка з ефектом пам'яті також «поглинає» рухи, так що якщо ви спите з партнером, ви не будете так сильно відчувати його рухи під час сну.

Недоліки: Один з найбільш серйозних недоліків матраців memory foam – це їхня чутливість до температури. Так як піна стає м'якшою і приймає форму тіла, спати на такому матраці може бути жарко. Також декому не подобається своєрідний хімічний запах, який має даний наповнювач.

Кому підійдуть матраци memory foam: Якщо ви довго не можете влягтися зручно, страждаєте від хронічної втоми або м'язового болю, матрац з пінки з ефектом пам'яті стане для вас вдалим варіантом.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас