Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому так корисно їсти зелень?

Чому так корисно їсти зелень?
 

Кріп, петрушка, селера, кінза… Коли як не влітку споживати свіжу зелень? Ми приправляємо нею салати, додаємо до основних страв, або ж просто хрумтимо вітамінчиками. Ви, мабуть, знаєте що ці продукти є корисними, але, впевнені, не уявляєте наскільки! Свіжа зелень - скарбничка вітамінів, мінералів, всіх потрібних нашому організму амінокислот (причому у легкодоступній формі), а ще - прекрасний «очисник» організму, який нейтралізує та виводять токсини.



Не даремно ми вже класично додаємо зелень до м’ясних страв, адже вона допомагає організму виробляти ферменти та ензими, необхідні для доброго травлення (що особливо актуально при споживанні важких страв). Крім того, білок, який міститься у зелені, добре насичує організм, тому, як би незвично це не звучало – поснідавши легким салатиком із зелені та овочів, ви ще довго залишатиметесь ситими і про їжу в найближчі 2-3 години не згадуватимете. Ви не здогадувались про ці чисельні «заслуги» свіжої зелені? – Читайте нашу статтю дальше і ви дізнаєтесь багато цікавого.

Петрушка. Ця запашна зелень містить вітаміну С в четверо більше, ніж лимон. А ще вона багата бета каротином, вітамінами групи В, А та Е, залізом, селеном, фтором, фосфором, магнієм, калієм і кальцієм. Багатьом відомо, що петрушка є ефективним афродизіаком, та не лише в цьому її заслуга, регулярне споживання петрушки поліпшує зір, нормалізує рівень цукру в крові, знімає набряки (виводить зайву рідину).

Кінза. Ця рослина, яка зовні нагадує петрушку, багата активними живильними елементами, має жовчогінний і сечогінний ефект, покращує травлення, допомагає засвоєнню їжі. Споживайте цей продукт із важкими стравами (наприклад м’ясними), і ніяких проблем із травленням, чи важкості шлунку у вас не буде!. Вживання цієї зеленини позитивно впливає на роботу серця і покращує стан судин.

Кріп. Вживаючи кріп, ви виводите шлаки з організму, також, він має сечогінну дію, покращує травлення, роботу серцево-судинної системи.

Селера. Очищає травну систему, сприяє засвоєнню і перетравлюванню їжі, виводить шлаки і токсини, тому селера особливо корисна для тих, хто має зайву вагу. Ця рослина багата вітаміном С, містить магній, фосфор, кальцій.

Шпинат. Даний продукт є джерелом білка, заліза, калію, фосфору, - всіх вітамінів і мінералів, які містяться у ньому і не перелічити. Також, шпинат сприяє очищенню організму, поліпшує роботу органів травлення, корисний для серцево-судинної системи.

Салат латук. Ця зелень обов’язково має бути в раціоні тих, хто хоче попрощатись із зайвими кілограмами, адже регулює обмін речовин і очищає організм. Латук багатий сполуками Калію і Натрію, які здатні зв’язувати солі, які відкладаються в нашому організмі.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас