Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ковролін у дитячу кімнату: основні критерії вибору

Ковролін у дитячу кімнату: основні критерії вибору
 

Облаштовуючи нашу оселю, ми прагнемо зробити її не лише стильною та функціональною, а й затишною. Для створення затишку існує безліч способів: розвішати теплі фото, картини на стінах, поставити вазу з квітами, простелити скатертину на столі, пошити красиві штори, постелити м’який килим… Часто тема килима виникає під час вирішення питання щодо вибору покриття підлоги у дитячій. І не випадково, адже малюки більшу частину дня проводять на підлозі: повзають по ній, граються, складають мозаїки, влаштовують собі рухливі забави. Затишний, теплий ковролін – чи не ідеальне покриття для дитячої: на ньому приємно сидіти, він не слизький, але м’який, що часто виручає, коли маленькі непосидьки «входять в азарт» і їхні ігри стають особливо стрімкими, часом навіть травмонебезпечними.



Ви бажаєте придбати ковролін у дитячу? Маєте знати наступне:

• В залежності від способу виробництва, ковролін поділяється на такі види:

- голкопробивний (голка зі спеціальними зубцями проколює волокнисту основу, переплітаючи волокна між собою, виріб безворсовий) – доволі зносостійкий та жорсткий;

- тафтинговий (голка виводить пряжу через основу, залишаючи з лицевої сторони петлі однакового розміру (після цього їх можуть розрізати, або залишити), зворотна частина буде латексною) – має подібні характеристики, як і ковролін, виготовлений голкопробивним способом, актуальний для приміщень, де регулярно здійснюється інтенсивний рух, наприклад – офісів, театрів і т. д.;

- тканий (ворсиста поверхня утворюється шляхом переплетення пряжі і зав’язування вузликів на основі-сітці);

- ковролін, виготовлений способом флокування (нанесення волокон на поліхлорвінілову основу, використовуючи електростатичне поле).

• Ковролін, також, поділяють за матеріалами, з яких він виготовлений: синтетичних чи натуральних. Виріб із натуральних матеріалів добре зберігає тепло, не плавляться при контакті з вогнем, але має й негативні сторони: він менш зносостійкий, легко піддається дії плісняви, його «полюбляє» міль. Синтетичні ковроліни більш практичні, вони дешевші і надійніші, менш вибагливі у догляді.

• Важливими критеріями при виборі ковроліну для дитячої кімнати є його гіпоалергенність, стійкість до забруднень та чищення. Цим вимогам в більшій мірі відповідає синтетичний ковролін. Багато компаній, що займаються випуском і продажем килимових покриттів, пропонують спеціалізований дитячий ковролін, який відповідає всім вищеописаним вимогам.

• Ідеальна довжина ворсу – 2-3 см (довгий і пухнастий ворс більш вибагливий у догляді, що не надто практично для дитячої).

• Для дитячої кімнати вдало підійде велюровий ворс (при виробництві його верхня частина розпушується), адже він м’якенький і легкий у догляді.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас