Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо переноску для немовляти: кенгуру, слінг, мей тай

Вибираємо переноску для немовляти: кенгуру, слінг, мей тай
 

Більшість діток, особливо немовлят, люблять бути на руках у батьків, щоб знаходитися максимально близько до них. Але те, що подобається малюкові – не так вже зручно його батькам: руки зайняті, вільно не порухатися, та й взагалі незручно. Тому така проста річ, яка звільняє руки, як кенгуру, слінг або так званий мей тай, стає справжнім рятівником для новоспеченої матусі, особливо, якщо її маляті подобається постійно бути на руках.



Не знаєте, яку саме переноску вибрати: кенгуру, слінг або мей тай? Далі ми розповімо про кожну з них докладніше і допоможемо вам визначитися з вибором.

• Кенгуру: мабуть, найпоширеніший вид переносок для маленьких дітей. В принципі, кенгуру являє собою маленький рюкзачок з дірочками, призначеними для дитячих ручок і ніжок. На відміну від мей тай (про яку ми поговоримо далі), кенгуру тримає форму незалежно від того, чи є в ньому дитина. У кенгуру малюк може бути повернутий обличчям до мами або тата, або дивитися на вулицю і перехожих. Єдине, що він повинен вже вміти тримати голівку.

• Слінг: це пристосування являє собою прямокутний шматок тканини, який обмотується навколо плеча і протилежного стегна, створюючи своєрідний «гамак» для дитини на маминому животі. У слінгу дитину можна носити як в лежачому положенні, коли вона зовсім маленька, так і в сидячому – в міру її зростання. Як правило, слінги оснащені спеціальними кільцями в районі плеча для того, щоб їх можна було регулювати; деякі також мають додаткову м'яку вставку для комфорту мами і малюка.

• Мей тай: азіатська переноска для дітей. Фактично, вона являє собою квадратний шматок тканини з ременями, прикріпленими по кутах. Мей тай зав'язується самими різними способами і дозволяє носити карапуза в різних позиціях (і на грудях, і на спині).

Ці та багато інших переносок дають можливість носити малюка в самих різних положеннях – експериментуйте, поки не знайдете те, що найкраще підійде вам і вашій дитині. Як правило, до будь-якого з таких виробів при покупці додається інструкція.

Техніка безпеки

Щоб переноска була безпечною для малюка, переконайтеся, що вона підходить для його віку і ваги (зверніть увагу на рекомендації виробника). Потім попрактикуйтесь одягати і знімати переноску (з дитиною і без неї). Пам'ятайте, що ви завжди повинні притримувати крихітку, коли нахиляєтеся (навіть якщо дитина пристебнута), і будьте особливо обережні, коли знаходитесь біля гарячої плити або стоїте на нестійкій поверхні. Регулярно перевіряйте застібки, ремені і шви на ознаки зношування.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас