Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як доглядати за шкільним взуттям, щоб воно прослужило довше

Як доглядати за шкільним взуттям, щоб воно прослужило довше
 

Всі ми знаємо, як швидко дітки зношують взуття, а особливо, якщо мова йде про школярів. Жодні батьки не хочуть, щоби їхнє чадо ходило в брудних, розтоптаних черевиках. Крім того, з таким успіхом взуття і не прослужить довго. Наші поради допоможуть вам тримати шкільне взуття дитини в чистоті і максимально продовжити термін його служби.

Як доглядати за шкільним взуттям дитини

1. Провітрюйте взуття. Шкільне взуття дитина повинна знімати відразу ж, як приходить додому з занять – таким чином, волога, накопичена за цілий день, зможе випаруватися до наступного ранку, а взуття зможе повністю висохнути. Якщо є така можливість, залишіть взуття на вулиці (під навісом) або поруч з відкритим вікном, щоб воно могло провітритися.

2. Ретельно сушіть взуття. Якщо взуття вашого школяра не просто «спітніло», а промокло, на ніч набийте її щільно зім'ятими газетами. Папір вбере вологу, не зашкодивши шузам. Якщо ж ви сушитимете шкіряне взуття феном або поставите його біля батареї, воно може пересохнути, через що шкіра пожолобиться або потріскається.

3. Чистіть взуття регулярно. Якщо дитині довелося ходити по негоді, і її взуття забруднилося, дуже важливо вичистити його так швидко, як це можливо. Для цього візьміть вологу ганчірку і протріть взуття – таким чином, взування не намокне і його матеріал не зіпсується.

4. Поліруйте взуття. Натирайте взуття школяра забарвленим (якщо взуття чорне або коричневе) або безбарвним воском хоча б кожні пару тижнів – так шкіра набагато довше зберігатиме свої властивості і привабливий зовнішній вигляд. Після нанесення воску натріть взуття чистою ганчіркою, щоб додати поверхні шкіри блиску. Використання крему-кондиціонеру кожні пару місяців допоможе захистити взуття від руйнуючої дії навколишнього середовища і запобігти пересиханню шкіри.

5. Моментальні рішення. Якщо у вас не виявилося часу в черговий раз відвоскувати взуття школяра, протріть його губкою для взуття, просоченою воском – такі губки, на кожен день, продаються в супермаркетах і магазинах взуття. Виберіть ту, яка призначена для вашого матеріалу і кольору, і протирайте нею шкільне взуття кожен раз, коли воно починає тьмяніти. Це – швидкий спосіб подарувати шкільним шузам чистий, сяючий вигляд!

6. Вчасно ремонтуйте взуття. Слідкуйте за тим, щоб взуття не зношувалося, і при перших ознаках його зносу, відносьте в ремонт. Також зверніть увагу на застібки – їх знос, як правило, проявляється в першу чергу. Якщо взуття на шнурках, купіть запасну пару і зберігайте їх на випадок, якщо перші почнуть рватися. Адже рвані шнурки – це не тільки негарно, але й небезпечно для активного школяра.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас