Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради щодо вибору чоловічої косметики для і після гоління

Поради щодо вибору чоловічої косметики для і після гоління
 

Більшість косметики, використовуваної чоловіками (крім шампунів і гелів для душу) так чи інакше пов'язана з голінням. Багато чоловіків починають кожен свій день з цієї процедури, і її якість і комфорт багато в чому залежать не тільки від обраної бритви, а й від косметики для гоління, якою ви користуєтеся.

Всю косметику для гоління можна розділити на такі основні категорії: косметика для гоління і після гоління.

Всі косметичні засоби для гоління створюються на основі якоїсь речовини, що подразнює шкіру, такої як спирт. На цьому етапі подразнення необхідне для того щоб шкіра (разом з волосяними фолікулами) набрякла, завдяки чому волосся піднімається. Коли волосся підняте, а не лежать на шкірі, бритва може зрізати його максимально близько до шкіри, роблячи процес гоління максимально ефективним. Як результат – максимально гладка шкіра.

Але це подразнення, необхідне в процесі гоління, потрібно заспокоїти після нього. Так як воно не тільки не потрібне, але й може завдати шкоди шкірі. Волосся росте постійно, у тому числі і відразу після гоління. Тому, якщо набряклість шкіри не прибрати, дуже сильно збільшується ймовірність вростання волосків в шкіру.

Всі косметичні продукти після гоління спрямовані на те, щоб знімати подразнення. Як правило, косметика після гоління представлена кремами та лосьйонами. І що дійсно погано, багато з даних засобів все одно виробляються на основі спирту, який не знімає подразнення.

Насправді, найкраща косметика після гоління – та, яку створено на основі аспірину. Ацетилсаліцилова кислота (аспірин) – найкраща речовина в даному випадку, так як вона ще й полегшує печіння і загоює дрібні порізи. На сучасному ринку засоби після гоління на основі ацетилсаліцилової кислоти представлені в невеликому асортименті, але якщо ви хочете ідеальну шкіру після гоління, знайдіть один з них.

Також при виборі косметичних засобів для і після гоління слід враховувати те, що в них (як і інший косметиці по догляду) можуть міститися шкідливі речовини для чоловічого організму. Так, деякі з компонентів продукції для і після гоління є гормонально активними і можуть стати причиною розладів роботи чоловічої репродуктивної системи. Тому...

Вибираючи косметику для гоління, уникайте в її складі таких речовин:

- ДМДМ гідантоїн;

- Віддушки;

- ПЕГ/ цетеарет/ поліетилен;

- Триклозан.

Вибираючи косметику після гоління, уникайте в її складі таких речовин:

- Віддушки;

- Оксибензон;

- ПЕГ/ цетеарет/ поліетилен;

- Прарабени.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас