Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 кроків на шляху до правильного вибору ліжка для дитини

5 кроків на шляху до правильного вибору ліжка для дитини
 

Придбати дитяче ліжко сьогодні не складає труднощів – величезна кількість виробників, і ще більше число різноманітних моделей здатні задовольнити будь-кого. Як же зробити правильний вибір серед такого асортименту? Пропонуємо вашій увазі 5 кроків на шляху до правильного вибору, які допоможуть підібрати ідеальний варіант для вашого малюка!



Крок 1 – Безпека

Незважаючи на свою гіперактивність, діти дуже багато часу проводять у ліжку, тому в першу чергу необхідно потурбуватися про його безпеку для здоров'я дитини. Дитячі меблі повинні бути виготовлені з екологічно чистих матеріалів, таких як цільна деревина або ДСП, і не мати сильного неприємного запаху. Для того щоб переконатися в тому, що перед вами дійсно безпечні дитячі меблі, попросіть у консультантів в магазині пред'явити вам сертифікат якості – це дасть вам гарантію того, що перед вами перевірені сертифіковані вироби.

Крок 2 – Зручність

Для повноцінного сну і відпочинку дитяче ліжко повинно бути максимально комфортним для вашої дитини, при цьому вибирати варто виключно з моделей з ортопедичним матрацом, оскільки тільки таке ліжко забезпечить відпочинок і правильне положення хребта уві сні, і як наслідок – красиву поставу вашому малюкові.

Крок 3 – Ергономічність

Сучасні меблі мають бути не тільки безпечними і зручними, а й ергономічними, займаючи мінімум вільного простору в кімнаті дитини, залишаючи місце для ігор. Якщо у вас двоє дітей, тоді зверніть увагу на двоярусні ліжка – вони займуть мінімум простору, при цьому подарують прекрасне місце для сну кожному з дітей. Якщо хочете заощадити трохи місця в кімнаті, де живе одна дитина, придивіться до «горищних» моделей ліжок, які під основою можуть мати безліч висувних шафок або навіть поєднувати в собі місце для навчання або ігор і ліжко – це дозволить значно розвантажити кімнату від інших меблів. До того ж, не забувайте, що дитячі меблі не повинні мати різких виступів і гострих кутів, щоб не зашкодити дитині.

Крок 4 – Для кого ліжечко?

Вік і стать дитини також може вплинути на ваш вибір. Хоч основна маса батьків у плані кольору віддає перевагу універсальним моделям в пастельних тонах, все ж при бажанні можна придбати і спеціальне ліжечко як для дівчинки (з цікавим візерунком і дизайном, яке дасть їй відчути себе справжньою принцесою з самого дитинства), так і для хлопчика (з простими і лаконічними лініями, підкреслюючи всю його серйозність). У той же час, зверніть особливу увагу на розмір виробу і вік дитини – якщо ліжко буде занадто великим, дитині може бути просто не комфортно в ньому спати, а надто маленьке не подарує необхідного простору.

Крок 5 – Вартість

Хоч це питання у багатьох сімей стоїть на першому плані, все ж навіть у дуже скрутному фінансовому становищі не давайте собі жертвувати безпекою або комфортом заради економії. Тим більше, якщо ви не можете дозволити собі ліжко з деревного масиву – нічого страшного, величезний асортимент бюджетних моделей з ДСП порадує вас приємною ціною і якістю, а вашу дитину – цікавим дизайном.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас