Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

10 аргументів «за» домашніх тварин

10 аргументів «за» домашніх тварин
 

Практично кожні батьки рано чи пізно задаються питанням: чи потрібно заводити домашню тварину, коли в будинку вже є маленька дитина? Домашні тварини, хоч і більш доглянуті, тим не менш, можуть принести чимало додаткових клопотів, але з іншого боку, від появи домашнього улюбленця атмосфера сім'ї значно покращиться. На сайті http://krisa.org.ua/ ви зможете почитати про різних домашніх тварин та догляд за ними й вибрати ту, від якої будете в захваті і ви, і малеча. А ми далі розповімо, чому ВАРТО завести домашнього улюбленця, коли в будинку живуть діти.



Хоч багато хто і вважає, що домашні тварини – не найкраща затія для сім'ї, в якій живуть маленькі діти, давайте подивимося, яку роль вони відіграють у житті дитини і як ваш улюбленець може вплинути на малюка. Сподіваємося, наші 10 аргументів за домашніх тварин допоможуть переконати навіть найзавзятіших скептиків.

Відповідальність

Про це знають всі, тому як будь-яка тварина залежить від людини – її потрібно годувати, доглядати і прибирати за нею. Але варто розуміти, що вона (ця відповідальність) не може з'явитися сама по собі – до цього дитину потрібно постійно привчати.

Фізичні вправи та ігри на свіжому повітрі

Тварини, як правило, дуже активні, і їм постійно потрібно рухатися. Як результат, вашій дитині постійно буде, з ким грати, а море часу на свіжому повітрі в активних забавах забезпечать їй фізичний розвиток і міцне здоров'я.

Профілактика алергії і астми

Раніше основна маса педіатрів вважали, що причиною виникнення різного роду алергій і астми у дітей є саме домашні улюбленці. Останні ж дослідження довели, що ті діти, які з дитинства «дихали шерстю», менш схильні до розвитку алергій і астми, так як в організму розвивається більш сильний імунітет.

Впевненість у собі

Разом з тим, як дитина вчиться доглядати за вихованцем, у неї розвивається впевненість у собі та власних силах. Успішно справляючись з цим нескладним завданням, у малюка підвищується самооцінка, і як наслідок, він росте більш впевненою у собі та власних силах особистістю.

Психологічне здоров'я

Не секрет, що тварини також вміють допомагати справлятися з різними психологічними труднощами – стресом, великими навантаженнями у навчанні, депресією, аппатією та соціальною дизадаптацією.

Турбота

Коти, а іноді й собаки відмінно відчувають, коли у людини щось болить і цілком можуть допомогти впоратися з цією недугою. Нерідкі випадки, коли людина захворює, кіт спеціально лягає на хворе місце і прогріває його, завдяки чому настає швидке полегшення. Такої турботи можна ще повчитися у них.

Фізичне здоров'я

Навіть традиційна медицина вже визнала, що тварини допомагають впорається з багатьма захворюваннями. Знамениті дельфінотерапія, іпотерапія і інше спілкування з братами нашими меншими здатні побороти практично будь-яке захворювання.

Успіхи у навчанні

Багатьом дітям набагато цікавіше робити щось не в самоті, а разом з кимось. Наприклад, діти просто обожнюють читати вголос улюбленому коту або собаці, завдяки чому швидше вчаться читати і активніше пізнають навколишній світ.

Дисципліна

Більшість домашніх тварин дуже дисципліновані, чому неодмінно навчать і малюка. Ну як тут будеш недисциплінованим, коли просто необхідно строго за розкладом вигуляти собаку або погодувати кота?

Зобов'язання і наслідки

Тварина – це не іграшка, і пояснити це дитині потрібно по можливості до того як в будинку з'явиться тварина, або в міру дорослішання малюка. Разом із цим домашній улюбленець навчить відповідально підходити до своїх зобов'язань і змусить завжди думати про наслідки. Всі ми знаємо, якими безпосередніми бувають тварини, і як можуть нагадати про себе, якщо поставитися до них несерйозно.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас