Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як перетворити похід до зубного лікаря в приємну подію

Як перетворити похід до зубного лікаря в приємну подію
 

Діти не менше за дорослих бояться зубних лікарів. Але ж для того щоб у вашого малюка зубки росли здоровими і розвивався правильний прикус, без відвідування лікарів не обійтися. Привчати дітей піклуватися про здоров'я зубів потрібно змалечку. Але як зробити це без нескінченної боротьби і істерик? Сьогодні ми розповімо про те, як зробити кожен похід до стоматолога максимально приємним для дитини.



Для початку вам потрібно знайти того фахівця, який має великий досвід роботи саме з дітьми різного віку. Знайти підхід до кожної дитини – непросте завдання, і не кожен лікар може з ним впоратися. Крім того, що дитячий стоматолог або ортодонт повинен уміти спілкуватися з дітьми, також він зобов'язаний бути хорошим фахівцем у своїй сфері. Щоб знайти чудового дитячого лікаря, який подружиться з вашим малюком і доведе, що стоматологія – це зовсім не страшно, найкраще опитати подруг і знайомих молодих мам. Саме таким способом ви отримаєте реальні рекомендації і думки про фахівців у вашому місті і зможете вибрати найкращий варіант для свого малюка.

Ну, а щоб і сам малюк не вередував і не боявся чергового походу до дитячого стоматолога, спробуйте перетворити сам захід в веселу і захоплюючу пригода. Наприклад, розкажіть малюку, що зараз серед діток його віку проходить конкурс – хто краще чистить і стежить за зубками. На переможця, звичайно ж, чекає приголомшлива винагорода. Що буде в якості призу – придумайте самі, виходячи з того, що любить ваша дитина. Повірте, почувши про таку можливість, дитина із задоволенням піде і покаже свої зубки лікареві.

Якщо вам потрібно не просто пройти черговий огляд, а і трохи підлікувати зубки, тоді можна придумати і розповісти малюкові казку про злих бактерій, що живуть на його зубах. А добрий дядько/тітка стомалотог, як Айболить або фея-чарівниця, вмить може впоратися з ними. Тоді у дитини сформується позитивне ставлення до лікаря, і черговий візит не буде супроводжений бурею негативних емоцій.

Також можна придумати гру, в якій спочатку потрібно підлікувати або виправити прикус улюблених іграшок, дитина в цьому випадку нехай грає роль лікаря, а потім і самим відвідати дитячого стоматолога. На хвилі гри така пропозиція не буде зустрінута погано, і ваше чадо, швидше за все, із задоволенням прогуляється з вами до стоматолога. У цьому випадку краще показати дитині власний приклад і сісти перед нею в крісло, показати доктору свої зуби, а потім і запросити малюка на огляд.

Коли ви вже опинилися в кабінеті у лікаря, ні за що не залишайте дитину саму. Якщо вона боїться або хвилюється, заспокойте її, постарайтеся дати зрозуміти лікарю, як краще знайти підхід саме до вашого малюка. Можливо, він зможе з ним хвилинку пограти або зацікавити його чимось. У цьому випадку, коли дитину буде оточувати тільки комфортна позитивна атмосфера, похід до лікаря стане однією з приємних і цікавих подій у її житті, особливо, якщо після цього на неї обов'язково буде чекати якась винагорода.

Будьте здорові!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас