Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правильний догляд – запорука довголіття домашнього комп´ютера

Правильний догляд – запорука довголіття домашнього комп´ютера
 

Скажіть, скільки часу ви приділяєте догляду за меблями, ретельно протираючи їх від пилу та натираючи поліроллю, а за кухонною технікою, старанно вимиваючи її кожен раз після приготування їжі, ну або скажімо власним речам? А як щодо особистого комп'ютера або ноутбука?



Так, ви можете купити найякісніший комп'ютер або ноутбук на Euro-technika.com.ua, проте без належного догляду він прослужить набагато менше. Напевно ви регулярно протираєте монітор від пилу і чистите клавіатуру. Але цей «догляд» лише зовнішній, а що діється всередині?

До чого може призвести неправильний догляд?

Від пилу в будинку ви нікуди не дінетеся, тому він в будь-якому випадку буде супроводжувати ваш домашній комп'ютер постійно. У міру його скупчування ваш комп'ютер може почати перегріватися і повільно працювати – о, як часто люди нарікають на шкідливі віруси, хоча насправді причина погіршення оперативності роботи ПК всього-навсього в пилу. Перегрівання деталей може призвести також до їх поломки, в цьому випадку доведеться тільки замінювати непрацюючу деталь.

З іншого боку – пил, що потрапив між шлейфом і деталлю може спричинити перешкоди, аж до зміни колірної гами зображення або погіршення відтворення звуку. Здавалося б, такі речі найчастіше викликають шкідливі програми, але насправді винний пил.

Правильний догляд - запорука довголіття комп'ютера

Всі ми хочемо, щоб наша улюблена техніка прослужила нам якомога довше, для чого їй необхідний правильний догляд. Що стосується домашнього комп'ютера або ноутбука, то тут у догляді треба стежити як за зовнішньою чистотою, регулярно протираючи екран від пилу і клавіатуру з мишкою – від жиру та бруду, так і за внутрішнім станом.

Зовні монітор варто протирати раз на два-три дні спеціальною серветкою, яка не тільки прибере пил, а й маючи антистатичний ефект, зменшить кількість осідаючого пилу. Клавіатуру і мишу рекомендується протирати вологою ганчіркою, змоченою в мильному розчині – так ви позбудетеся не тільки жиру, бруду і пилу, але і розводів на поверхні.

Що ж стосується «внутрішнього» догляду, то кожен комп'ютер має спеціальні фільтри, що захищають його деталі від пилу і бруду. Як мінімум раз на рік кожному комп'ютеру необхідно сервісне обслуговування, яке включає чистку від пилу і комах всіх фільтрів і деталей. Якщо комп'ютер новий і на гарантії, не варто робити це самостійно, а краще звернутися в спеціальний сервісний центр. Коли гарантійний термін вже минув, можна почистити ПК і в домашніх умовах, якщо не боїтеся.

Пам'ятайте, пил – найлютіший ворог будь-якого комп'ютера. Якщо ви хочете, щоб ваш помічник прослужив вам якомога довше, підберіть для нього найкраще місце в будинку з мінімальною кількістю пилу, і не забувайте регулярно стежити за ним.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас