Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що варто знати про ідеальні рушники

Що варто знати про ідеальні рушники
 

Для чого взагалі потрібен рушник? Правильно – для того щоб витиратися, а значить, головне його завдання – вбирати вологу і при цьому бути приємним на дотик. Полиці сучасних гіпермаркетів переповнені різноманітними рушниками, але як серед усього цього розмаїття вибрати той, що прослужить не один рік, радуючи ніжним м'яким ворсом і прекрасним зовнішнім виглядом?



Ідеальним варіантом для ванної вважаються бавовняні рушники – вони чудово вбирають вологу, швидко сохнуть і служать не один рік. Махрові рушники давно славляться своїми неперевершеними властивостями. Але чому тоді візьмеш один виріб, і ледь витершись їм, його сам немов пора викручувати і сушити, а інший при цьому залишається ледь вологим?! Вся справа в нитці і її щільності, про яку вам зможе розповісти тільки досвідчений продавець.

Оптимальною щільністю для банного рушника є близько 500-600 г/м.кв., якщо виріб передбачається для витирання ніг, а не тіла, тоді його щільність повинна досягати 700 г/м.кв. Такі рушники прекрасно вбирають вологу і служать набагато довше, ніж дешевші ринкові вироби.

З іншого боку, на властивості і довговічність виробів також впливає і те, як скручений ворс – рушники з одинарної нитки більш м'які на дотик, але швидко намокають і приходять в непридатність, в той час як вироби з подвійної нитки не тільки краще вбирають вологу, але і служать на порядок довше.

При виборі банного рушника має значення і довжина ворсу: короткий ворс, до 3,5 мм, не дозволяє вбирати багато вологи, занадто довгий, від 8 мм, після першого ж прання придбає неохайний вигляд, скрутившись і місцями витягнувшись. Ідеальним рішенням вважаються вироби з довжиною ворсу в 5 мм.

Що ж стосується кольору, то не варто для ванної вибирати рушники яскравих і насичених кольорів. Часто для їх виготовлення використовуються сильні барвники, які не тільки з часом можуть вимиватися, а й викликати алергію. Краще віддати перевагу м'яким пастельним відтінкам і вберегти себе від неприємних наслідків такої покупки.

Нерідко покупці запитують, звідки родом краще брати рушники. Досвідчені продавці запевняють, що найякісніші рушники на сьогоднішній день виробляються в Пакистані та Єгипті, оскільки природний клімат цих країн дозволяє вирощувати якісну бавовну цілий рік.

На жаль, всю цю інформацію ви не знайдете на етикетці виробу, тому, прийшовши в магазин або роблячи замовлення в інтернеті, заздалегідь дізнайтеся про всі ці нюанси у продавця. А ми бажаємо вам приємних покупок, і нехай нові рушники радують вас не тільки ніжним дотиком, а й довгою службою!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас