Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

10 продуктів, які продовжують нашу молодість (частина 1)

10 продуктів, які продовжують нашу молодість (частина 1)
 

Як довше залишатись молодою..? Над цим питанням, мабуть, хоча б раз замислювалась кожна жінка. Ми намагаємось ретельно доглядати за собою, аби наша шкіра довше мала свіжий вигляд, була, пружною та гладенькою. Та кожна розуміє, що краса – це не лише догляд ззовні. Більше того – догляд зовні без насичення організму корисними речовинами зсередини, не даватиме потрібного ефекту.



Здорове харчування – це надзвичайно важливо для збереження краси і молодості. А чи є якісь особливі продукти, які обов’язково мають бути в нашому раціоні? Справді, дієтологи виділяють продукти з anti-age ефектом. Вони багаті природними антиоксидантами, вітамінами, мінералами, жирними кислотами, які захищають нашу шкіру від втрати пружності (руйнування колагенових волокон), борються з вільними радикалами, продовжуючи нашу молодість та плекаючи красу. Ми виділили 10 продуктів, які володіють цими «молодильними» властивостями, зібравши необхідну інформацію про них. Читайте та запам’ятовуйте!

1. Помаранчеві фрукти і овочі. Кожна жінка має знати: продукти, які природа пофарбувала у помаранчевий колір – багаті антиоксидантами, що запобігають нашому передчасному старінню. Також, всі овочі та фрукти багаті клітковиною, яка покращує травлення, що теж важливо для гарного вигляду шкіри. Помаранчеві продукти ще називають «природними гормонами» за їх позитивний вплив на здоров’я та стан нашої зовнішності, за здатність уповільнювати процеси старіння.

2. Червоне м'ясо та червона риба. Джерело антиоксиданту коензим Q10, який захищає колагенові волокна. Крім того, м'ясо та риба містять білок, який необхідний для синтезу колагену. Також, у рибі, зокрема лососі, міститься велика кількість жирів Омега-3, що відповідають за природний ліфтинг шкіри. Проте, тут важливо знати міру, надмірне вживання м’яса даватиме протилежний ефект тому включайте ці продукти у свій раціон невеликими порціями, не частіше ніж два рази на тиждень.

3. Зелений чай. Вірний помічник нашої молодості, його по праву називають «еліксиром молодості». Зелений чай багатий такими необхідними нам антиоксидантами, як вітаміни Е, С, а також катехіни (дуже сильні антиоксиданти). До того ж, як відомо, зелений чай зменшує концентрацію «поганого» холестерину в крові. 2-3 чашки цього тонізуючого напою в день - і ваша шкіра сяє молодістю!

Продовження теми читайте у наступній статті…

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас