Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно доглядати за обручками

Як правильно доглядати за обручками
 

Весілля – це початок нового, вже сімейного життя, головним символом якого є обручки. Здавна вірили, що обручки є відображенням сім'ї: рівні вироби – до гладкого і спокійного життя, якщо носити їх постійно, не знімаючи, це вбереже сім'ю від розколу, а втратити кільце, значить – скоро і сім'я зруйнується. Вірити в це чи ні – особиста справа кожного. Та все ж, що може трапитися з кільцем, яке протягом довгих років носиться на руці постійно?!



Як і будь-який ювелірний виріб, обручка вимагає особливого догляду, якщо не хочете, щоб через пару років вона потьмяніла, камені втратили свій колір, а сам виріб прийняв далеко не самий приглядний вигляд. Тому є кілька простих моментів, на які варто звернути увагу, здатних продовжити довговічність і красу ваших кілечок надовго.

Обручки виготовляються зі сплавів дорогоцінних металів, зокрема із золота, яке є досить пластичним матеріалом. Фізична праця, робота по дому, тренування і багато інших занять можуть деформувати виріб, а побутова хімія, вода і засоби особистої гігієни призводять до появи розводів і темних плям. Тому перед тим, як зайнятися однією з таких справ, кільце краще зняти.

Для цих цілей краще заздалегідь відвести в будинку особливе місце для зберігання ваших кілець. Це може бути коробочка, шкатулочка і будь-яке інше сухе місце, захищене від потрапляння прямих сонячних променів і вологи. Такий підхід не тільки захистить прикраси від шкідливого впливу, продовживши їх довголіття, але й не дасть вам втратити свій родинний оберіг.

Та все одно, як не старайся уберегти кільце від усіх шкідливих факторів, з часом метал і камені можуть втратити свій первісний блиск. Це неминуче для будь-якої прикраси. Що робити в цьому випадку? Найкраще віддати обручки в ювелірну майстерню, де вам зможуть почистити їх від розводів, жиру і бруду. Але якщо ви сильно переживаєте про них, можете це зробити і самостійно в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться:

- Склянка чистої води;
- 1 ст.л. миючого для посуду, рідке мило або порошок;
- 1 ч.л. нашатирного спирту.

Нагрійте воду, перелийте в глибоку миску, додайте нашатир і миюче і гарненько перемішайте, щоб мило розчинилося. Далі просто опустіть кільця в розчин і потримайте в ньому протягом 2 годин. Після, дістаньте вироби, гарненько сполосніть під проточною водою і витріть насухо сухою, м'якою і чистою ганчіркою. Все, ваші обруки знову готові радувати вас своїм неперевершеним блиском.

Нехай ваші обручки завжди сяють, як очі закоханих світяться любов'ю, і у вашій родині панує тільки любов і взаємність!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас