Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому ви повинні полюбити себе, і як це зробити?

Чому ви повинні полюбити себе, і як це зробити?
 

У нашому житті є багато видів любові: непохитна любов батьків, весела любов друзів і безумовна і всепоглинаюча, яку дарує кохана людина. Але немає жодної любові, важливішої за любов до себе.



Ніяка кількість родичів не гарантує вам, що вам буде з ким поговорити, коли о 3 ночі ви будете чимось сильно стурбовані або засмучені. Ваші друзі напевно не завжди будуть поруч, а навіть якщо і будуть, вони допоможуть пройти крізь важкі часи, але ви не повинні цілком і повністю від них залежати. Це не здорові відносини. Ви – єдина людина, яка допоможе вам у будь-якій ситуації.

Якщо ви себе не любите, ніхто вас не полюбить, правильно? Тому для кожного з нас дуже важливо навчитися любити себе, бути незалежним, піклуватися про себе, приймати рішення, ґрунтуючись на своїх бажаннях і потребах – за вас адже цього ніхто не зробить.

Якщо ви любите себе:

- Ви бачите більше можливостей для самореалізації, які в іншому випадку навіть не помітили б.

- Люди ставляться до вас з більшою повагою, тому що це диктує ваша впевненість у собі.

- Ви не розмінюєтеся на менше, ніж заслуговуєте. Коли ви постійно ставите свої потреби у главу кута, ви піклуєтеся про себе і отримуєте тільки найкраще. І якщо вам добре і з собою, то ви не будете розмінюватися на спілкування з людьми, які вас дратують.

- У вас немає проблем з тим, щоб залишитися наодинці, насолоджуватися прогулянкою наодинці з собою, з'являтися на людях в самоті. Тому ви ніколи не скуті тим, що можете робити. Вам не доведеться пропускати фільм, який ви хотіли подивитися, тільки тому, що ніхто більше не хоче на нього йти.

Як навчитися любити себе?

Перестаньте порівнювати себе з іншими. Оцінюйте себе реалістично, особливо коли справа стосується вашої фігури. Фокусуйтеся на своїх перевагах, а не недоліках. Для очевидності можете скласти список цих достоїнств. Не соромтеся робити собі компліменти, це не егоїзм, а необхідність в суспільстві, яке вирощує у нас невпевненість.

Перестаньте шукати схвалення від когось крім вас самих. Ви ніколи не будете подобатися всім, така людська натура – засуджувати.

Приведіть у порядок свої думки, почуття і дії. Щастя – це гармонія в тому, що ви думаєте, говорите і робите. Так що перестаньте давати собі непотрібні обіцянки і намагатися їх виконати – так ви тільки сильніше розчаровуєтеся в собі.

Говоріть з собою, як з найближчим другом. Прощайте собі, коли помиляєтеся, думайте про те, як далеко ви підете, чого досягнете, а не чого хочете досягти.

Ми швидко прощаємося з людьми, які отруюють наше життя, але дуже довго позбавляємося від власних отруйних думок. Звичайно, кожному з нас потрібна людина в житті, від якої ми можемо залежати, але любов і повага до себе – це основа, на якій будуватимуться всі відносини у вашому житті.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас