Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо перший стіл і стільчик для малюка

Вибираємо перший стіл і стільчик для малюка
 

Кухонний стіл – непогане місце для дитячої творчості, але він не призначений для цього і не підходить малюкові. Тому найкращий вибір батьків в даному випадку – це покупка дитячого столу і стільчика. Таке робоче місце ідеально підійде вашому починаючому творцеві і буде максимально зручним для дошкільника. Крім того, такі дитячі меблі вбережуть стінки й інші предмети інтер'єру дитячої кімнати від попадання на них «елементів дитячої творчості». Та на що ж звернути увагу при виборі першого робочого місця дитини – столика і стільчика?

Поради щодо вибору столика для малюка

Якщо ваш дошкільник полюбляє підсуватися на стільчику ближче до столу, коли сідає «працювати», вам краще підійде столик, в іншому випадку можна купити і парту.

Міцність і безпечність.У столика не має бути гострих кутів, деталей, що стирчать, задирок на деревині, які можуть опинитися в дитячих пальчиках. Перед покупкою гарненько потрясіть стіл в магазині, а після складання – вдома, щоб переконатися, що він витримає навантаження вашого маленького непосиди.

Розмір. Якщо столик буде занадто великим або маленьким, він буде незручним для вашого малюка. У кращому випадку крихітка повернеться творити за обідній стіл, в гіршому – може заробити проблеми з хребтом. Трохи вільного простору на виріст – це нормально, але не дуже багато. А якщо столик злегка малуватий, він зовсім не підходить.

Дизайн. Столики для маленьких дітей можуть бути простими або з різними вбудованими іграми і приладдям. Вам необхідно вибрати те, що сподобається дитині, тому краще взяти її в магазин з собою. Якщо ви знайдете столик, який підходить вам за вартістю і подобається малюкові, він буде постійно за ним працювати з величезним задоволенням.

Зі столиком визначилися, тепер прийшов час вибирати стільчик для крихітки. Чи варто говорити про те, що таку покупку також краще здійснювати спільно з дитиною? Малюк зможе вибрати вподобаний дизайн і випробувати, наскільки стільчик зручний. А Вам потрібно звернути увагу на наступні моменти...

Поради щодо вибору дитячого стільчика

Розмір. Не кожен дитячий стільчик по висоті підійде вашій дитині. Тому крихітку краще взяти з собою в магазин, щоб «приміряти» стільчик перед покупкою. Коли дитина сидить, її ніжки мають торкатися підлоги, але не обов'язково, щоб вся стопа при цьому стояла на підлозі. Головне, щоб дитина могла сісти і встати зі стільчика самостійно, і якщо її ніжки торкаються землі, вона без проблем це зробить.

Міцність. Ви не повинні жертвувати міцністю дитячих меблів заради дизайну. Для безпеки малюка стільчик повинен витримувати вагу до 50 кг. Чому? По-перше, малюк сидітиме на ньому мало не до шкільного віку. По-друге, всі дітки – непосиди, і крихітка напевно буде на ньому крутитися, стрибати і, можливо, навіть залазити на стільчик стоячи. Обмеження ваги в 50 кг означає, що дитячий стільчик витримає все це навантаження.

Вік. Більшість дитячих стільчиків призначена для малюків від 18 місяців до 4 років. Але вибираючи свій стільчик, на всяк випадок погляньте на рекомендації за віком, щоб він не виявився занадто великим або швидко не став маленьким.

Матеріал. Пластикові та дерев'яні дитячі стільчики ідеально підійдуть, якщо дитина буде працювати (малювати, ліпити з пластиліну і т.д.) за дитячим столом. М'які стільчики (крісла) краще купувати для таких занять, як читання книг, вечірнього відпочинку перед мультфільмом і т.д.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас