Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Улюблені ігри та іграшки – що вони можуть розповісти про дитину?

Улюблені ігри та іграшки – що вони можуть розповісти про дитину?
 

Ви ніколи не замислювалися, чому одна дитина із задоволенням грає з солдатиками, але не любить машинки, а іншу «хлібом не годуй», дай гаражика для машинки побудувати або в гоночки з кимось позмагатися? Або чому деякі дівчатка обожнюють ляльки і м'які іграшки, а інші більше люблять щось робити своїми руками? Улюблені ігри та іграшки можуть чимало розповісти про характер і розвиток вашої дитини. Хочете знати, що саме?



У сучасному світі, звичайно, не всі діти, але досить велика кількість малюків просто обожнюють онлайн ігри – вони яскраві, позитивні і так само, як і звичайні іграшки, допомагають у розвитку. Ми живемо у вік активного розвитку інформаційних технологій, і як не крути, але без цього нікуди. Тому далі ми пропонуємо оцінювати інтерактивні ігри нарівні зі звичними нам іграшками. Отже, поїхали...

Солдатики, войнушки і стрілялки

Якщо ваша дитина обожнює грати солдатиками або і дня не може прожити без улюбленої войнушки онлайн, ви можете нею пишатися – у вашій родині росте справжній тактик і стратег, цілеспрямована і передбачлива людина. Такі люди з дитинства воліють спочатку подумати, а потім зробити, так що необдуманих дурниць і емоційних вчинків вам не дочекатися.

М'які звірятка й анімовані тварини

Ну, у кого з нас не було в дитинстві улюбленої м'якої іграшки? І у сучасних дітей вони теж є, а є й улюблені інтерактивні персонажі. Що вони можуть розповісти? Тут все залежить від того, яку іграшку або гру обрав ваш малюк. Наприклад, собачок обожнюють відкриті доброзичливі діти, котиків більше люблять незалежні, самостійні і веселі особистості, ведмедиків – вперті, сильні та стійкі, а зайчиків – добрі, відкриті, але боязкі і сором'язливі малюки. Це пояснюється тим, що дитині простіше спілкуватися з собі подібними і, виходячи з численних казок, у млюка створюються певні образи, з яких він і вибирає.

Ляльки

Ляльок найчастіше вибирають, звичайно ж, дівчатка, проте й деяким хлопчакам не чуже пограти з ними. За допомогою ляльок діти відіграють різні сценарії з реального життя, готуючись до дорослого життя. Психологи стверджують, що ляльки відображають реальних людей, і якщо ваша дитина любить грати з ними, значить, вона досить соціальна, і їй не складно адаптуватися в новому колективі. Вона легко заводить друзів і не соромиться сторонніх.

Безликі іграшки

Існує чимало і «безликих» ігор та іграшок. З ігор, це можуть бути різноманітні пазли, головоломки, розмальовки та інші – тобто ті, де дитина в процесі гри не асоціює себе з якимось героєм, те ж саме стосується і іграшок. Якщо дитина з усього розмаїття вибирає подібні безликі ігри та іграшки, значить, можливо у неї є певні проблеми в емоційному розвитку. Це підтверджують багаторазові дослідження.

Звісно, перед тим, як робити якісь висновки про свою дитину, поспостерігайте за нею уважно на протязі декількох днів, і заодно зверніть особливу увагу на те, як саме вона грає – це проекція ваших сімейних відносин очима крихітки. І не забувайте, що з віком інтереси, проблеми та хвилюючі питання у малюка будуть змінюватися, а разом з ними і улюблені іграшки. Хочете бути в курсі всього – просто будьте уважнішими, і ви зможете багато чого довідатися про своє чадо.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас