Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Секрет ідеальної основи для піци

Секрет ідеальної основи для піци
 

Піцу люблять всі! І це вельми просто пояснити: адже та кількість різних видів цієї культової страви, яка існує, задовольнить смак кожного, навіть найвибагливішого гурмана. Скільки різних секретів приготування тієї самої «ідеальної» піци існує: і особливі соуси, і додавання ароматних трав, і «правильні» сорти сирів, які потрібно використовувати, і способи розкачування тіста, і спеціальний температурний режим випікання…



Коли ви готуєте ідеальну піцу, важливо все. І професіонали це чудово розуміють, тому зберігають всі важливі секрети, які вони запозичили від італійських піццайоло, суворо дотримуючись важливих тонкощів і інструкцій. Саме так ставляться до приготування піци в мережі ресторанів http://pizza33.ua/, де ви завжди можете спробувати неперевершену піцу, приготовлену з дотриманням всіх важливих нюансів. Навіть не знаючи їх, спробувавши піцу професіоналів, ви зрозумієте: ось вона, ідеальна!

Так, справжня італійська піца - це зведення строгих норм, які зобов'язаний дотримуватися кожен, хто заявляє, що він готує італійське національне блюдо (а не інтерпретує на тему «піца»). Але чи можливо в домашніх умовах приготувати шедевр, який нітрохи не поступається ресторанним варіантам від майстрів? Ми думаємо, що можна, якщо знати важливі нюанси приготування і дотримуватися їх.

Багатьох цікавить, як приготувати тонку, хрустку основу для піци? Адже часто домашня піца – смачна і ситна, але виходить занадто пишною, нагадує скоріше булочку, і не зовсім відповідає нашим уявленням про ту хрустку, але, одночасно, м'яку піцу, яку ми колись спробували і закохалися в цей смак.

Важливий нюанс – температура випікання

Так, на жаль, в домашніх умовах ми не можемо повторити температурний режим печі, в якій готують справжню піцу. Там постійно тримається температура вище 450 градусів, а піца знаходиться в такій печі всього хвилинку, за цей час тоненький корж стає хрустким, але всередині піца залишається м'якою. Ось вам і правило №1: піца повинна випікатися при максимальній температурі, до якої нагрівається ваша духовка (зазвичай це 250°С), час випікання – приблизно 12 хвилин.

Рецепт основи

Рецептів основи для піци існує сотні. Ми не станемо перераховувати всі можливі варіанти, але хочеться підкреслити: справжня піца готується з дріжджового тіста. І тут важлива технологія: готується опара, потім замішується тісто, яке повинно бути пластичним, добре відставати від рук, не рватися.

Розтягуємо тісто без качалки

Професіонали розтягують тісто для основи на кінчиках пальців, прокручуючи майбутній корж в повітрі. Качалкою користуватися заборонено, адже такий спосіб розкачування «забиває» тісто, воно втрачає свою м'якість і легкість. Звичайно, такій майстерності роботи з тістом, яким володіють професійні пиццайоло, потрібно довго вчитися, але в домашніх умовах все ж можна обійтися без качалки, розтягуючи тісто для піци вручну («правильне» тісто вийде досить пластичним, і ви легко зможете розтягнути його на робочій поверхні без використання качалки).

Дотримуйтеся наших порад при приготуванні домашньої піци, і ми впевнені – вона вийде ідеальною!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас