Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Олія для миття волосся: чи це так дивно, як це звучить?

Олія для миття волосся: чи це так дивно, як це звучить?
 

Олія для миття волосся – б'юті-продукт, що з кожним днем стрімко набирає популярності. Панянки, які вже користуються очищаючими олійками для обличчя, вже встигли оцінити всі переваги подібних засобів: вони чудово очищують від жиру, залишків макіяжу та інших забруднень. Тепер же цей тренд – очищаючі олії – добрався і до індустрії засобів по догляду за волоссям та шкірою голови.



Звичайно ж, це може здатися нелогічним – наносити на волосся олію, щоб очистити його від жиру та інших забруднень. Проте цьому є наукове підтвердження: жир найкраще бореться з жиром, розчиняє його. Тому саме олія для миття голови стає ідеальним продуктом для очищення шкіри голови і волосся від зайвого шкірного жиру, поту і бруду. Плюс, вона ще й має неймовірно сильний зволожуючий ефект. Зрештою, ми користуємося оліями для зволоження шкіри, так чому наше волосся позбавлене цього?

Дія олії для миття волосся направлена на очищення шкіри голови від всіляких забруднень, а також волосяних фолікул – від накопиченого шкірного жиру. У той час як звичайні шампуні борються із забрудненнями шевелюри за допомогою хімічних компонентів (у тому числі піноутворюючих), які можуть завдати шкоди волоссю, олії для миття голови мають практично натуральний склад. Дія таких олій спрямована саме на шкіру голови і коріння волосся, за рахунок чого жир та інші забруднення видаляються дуже ефективно, при цьому, не пересушуючи шкіру голови, а регулюючи (нормалізуючи) роботу сальних залоз і стимулюючи ріст волосся (запобігаючи їх випадінню).

Коли волосяні фолікули забиті (або ж в них потрапили бактерії), ми страждаємо від сухості шкіри голови, можливо, навіть лупи. А також наше волосся набагато швидше забруднюється, масніє і втрачає вигляд. Очищаючі олії для волосся ефективно борються з даними проблемами, швидко позбавляючи від лупи і регулюючи вироблення шкірного сала. Грубо кажучи, масло для миття голови працює «спільно» з природним шкірним жиром, запобігаючи зайвому його виробленню – у підсумку, волосся не так швидко забруднюється і масніє.

Так як же часто вам доведеться мити голову з олією? В принципі, коли хочете. Якщо у вас швидко масніє волосся, ви можете змішувати масло з шампунем або ж користуватися тільки маслом, вибравши засіб для свого типу волосся. У тому випадку, якщо у вас сухе волосся і пересушена шкіра голови, олія – прекрасне рішення: вона допоможе зволожити шкіру голови і волосся від коренів, подарує йому необхідне живлення і додасть красивого блиску шевелюрі. Головне, виберіть хорошу якісну олію, і вона допоможе позбутися практично будь-яких проблем і неприємностей з волоссям: жирне волосся не так швидко манітиме, а сухе отримає необхідне зволоження та живлення. Як приємний бонус – інтенсивне живлення, відновлення і зміцнення волосся, стимуляція його росту і захист від випадіння.

Наносячи олію для миття волосся, особливу увагу приділіть шкірі голови. Злегка масажуючи, втирайте її в шкіру голови – можна як під час миття волосся олією, так і після миття голови улюбленим шампунем. Продовжуйте масажувати (або просто залиште олію на волоссі) протягом п'яти хвилин, потім гарненько змийте її і, як зазвичай, скористайтеся кондиціонером.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас