Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Піца без тіста: які можуть бути альтернативи?

Піца без тіста: які можуть бути альтернативи?
 

Всі ми любимо піцу за простоту і різноманітність даної страви. А якщо ви її не любите, значить просто ще не знайшли свій ідеальний рецепт – улюблене поєднання начинок. Піца постійно виручає нас, коли ввечері немає можливості довго готувати вечерю, коли несподівано приходять гості, коли планується свято чи вечірка і просто в будь-який вечір, коли хочеться відпочити за улюбленим фільмом в затишній домашній обстановці.



Але, незважаючи на всі переваги піци, занадто часто нею зловживати не рекомендується. Адже дуже корисним це блюдо не назвеш, особливо для дітей – і все через тісто. Також піца – не найкращий вибір для тих, хто намагається схуднути. Але це ще не причина відмовляти собі в такому задоволенні. Приготуйте піцу без тіста – ми запропонуємо вам кілька цікавих варіантів.

Варіант 1: Піца в печерицях

Щоб приготувати її, купіть великих печериць, видаліть ніжки, шляпки залиште. На деко постеліть пергамент, викладіть шляпки вгору заглибленнями, випікайте 5 хвилин у духовці при 180-200 градусах. Дістаньте шляпки з духовки і наповніть улюбленою начинкою: томатний соус, сир, бекон або ковбаски, солодкий перець, помідори чері, оливки, можливо, часник чи цибуля – все наріжте дрібними шматочками. Приправте грибні міні-піци свіжим базиліком або сушеними італійськими травами і відправте в духовку ще хвилин на 20 або поки сир не підрум'яниться.

Варіант 2: Піца на основі омлету

Ідеальний варіант для сніданку. Підготуйте окремо начинку – злегка обсмажте помідори, солодкий перець, цибулю, грибочки, улюблені ковбаски і т.д. Збовтайте яйця і готуйте омлет як звичайно. Коли він майже готовий, викладіть начинку, затріть сиром, присипте італійськими травами або орегано і потримайте ще пару хвилин під кришкою, щоб сир розплавився. Або ж ви можете, підготувавши начинку, викласти її в змащені формочки для кексів (або у форму для пирога), зверху залити збовтаними яйцями, затерти сиром і засипати травами. Відправте страву в духовку на 180 градусів і випікайте, поки яйця не приготуються.

Варіант 3: Піца на рисовій подушці

Поставте каструлю на великий вогонь, закип'ятіть воду, всипте в неї рис і дрібку солі. Коли рис закипить, збавьте вогонь і злегка відкрийте кришку (на 2-3 см) і готуйте рис, поки він повністю не вбере воду. Викиньте рис в миску, змішайте з яйцем і дрібно натертим сиром (переважно – пармезаном). Поки вариться рис, можна приготувати соус, стушкувати цибулю і свіжі помідори (або у власному соку) – приправте їх сіллю, перцем, часником, італійськими травами. Також підготуйте улюблену начинку. Викладіть рис рівномірним шаром у змащену форму для піци, на нього рівномірно вилийте соус, збризніть маслом. Готуйте в духовці при 200 градусах 12 хвилин. Потім викладіть підготовлену начинку, затріть сиром і допікайте, поки сир не зарум'яниться.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас