Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Декор новорічного столу: їстівна ялинка

Декор новорічного столу: їстівна ялинка
 

Новий рік наближається! Кожна господиня потроху починає задумуватись над святковим меню, а деякі вже навіть чітко його спланували. Хочеться, аби усі страви були смачними та оригінальними, а стіл виглядав вишукано і ефектно. Як чудово, що в наш час господині з абсолютно різних міст і навіть країн можуть ділитися своїм успішним кулінарним досвідом, цікавими ідеями, допомагаючи цим одна одній. Сьогодні ми зібрали кілька креативних ідей декору новорічного столу, які зроблять його справді оригінальним і святковим.



Їстівні ялинки?

Саме так! Оригінальний і доволі простий спосіб додати ізюминки звичному вигляду святкового новорічного і різдвяного столу.

Такі ялинки можуть бути як солодкими (десертними), так солоними (закусочними). Для їх виготовлення вам знадобиться трохи фантазії і гарного настрою, а ще зубочистки, палички для барбекю і деякі продукти.

Закусочна сирно-помідорна ялинка

новорічні закуски

Для створення такого закусочного дива вам знадобляться кілька видів сиру (для різних шарів ялинки, наприклад: твердий голландський, фета, мармуровий, з горіхами…), помідори чері, гілочки чебрецю.

На красивій пласкій таці викладіть каркас майбутньої ялинки із гілочок чебрецю, зверху - нарізані однаковими кубиками сири (почергово, за принципом, як зображено на фото), розмежувавши їх яскравими помідорами-гірляндами. Замість помідорів ви можете використати, наприклад, чорні та зелені оливки, або оливки разом з помідорами, чи інші продукти, які контрастуватимуть за кольором та поєднуватимуться з сиром за смаком. Зірочку на верхівці теж можна вирізати із сиру. Всю цю красу можна скропити оливковою олією, лимонним соком та приправити спеціями.

Вертикальна сирна ялинка

новорічні закуски

Досить оригінально виглядатиме вертикальна закусочна ялинка, яка, буквально, височітиме серед інших страв на святковому столі. Для її виготовлення вам, звісно, знадобиться твердий сир, який потрібно нарізати тонкими трикутниками різних розмірів (трохи більші для низу ялинки, які мають зменшуватись до верхівки). Також приготуйте яблуко, паличку для барбекю, трохи зелені (петрушки, кінзи, селери, кропу, базиліку) та помідорів для оздоблення.

Отож, спершу необхідно зробити каркас. Для цього потрібно розрізати яблуко приблизно навпіл, покласти його в центру красивої тарілки (візьміть тарілку яскравого кольору, так страва виглядатиме ще цікавіше), в центр яблука встроміть паличку для барбекю. Тепер на паличку настромлюйте сир: від найбільших шматочків-трикутничків до менших, повертаючи їх у потрібні сторони та формуючи симетричну ялинку. Верхівку можна прикрасити зірочкою із сиру (як у попередньому рецепті), або ж шматочком помідору (як на фото), оливкою чи ін. Підніжжя ялиночки декоруйте зеленню та помідорами.

Таке закусочне диво можна виготовляти не лише із сиру, а й, наприклад, зробити лимонну ялиночку:

новорічні закуски

огіркова «зелена красуня» виглядатиме приблизно так:

новорічні закуски

порадуйте гостей ковбасною ялинкою ;)

новорічні закуски

Фруктова ялинка на десерт

новорічні закуски

Для виготовлення такого кулінарного новорічного шедевру вам знадобляться фрукти: ківі, виноград, полуниця, мандарин, банан та будь-які інші, які потрібно нарізати невеликими часточками та скропити лимонним соком, щоби вони не темніли (полуницю і виноград, звісно, не потрібно нарізати, мандарин достатньо розділити на дольки). А ще, приготуйте звичайні дерев’яні зубочистки, яблуко та морквину для створення каркасу.

Яблуко розрізаємо навпіл, вкладаємо по центру красивої тарілки зрізом до низу. Моркву потрібно почистити, та встановити на яблуко за допомогою зубочисток (проколовши «дно» конусу морквини в кількох місцях та застромивши на яблуко). Тепер морквину та яблуко проколіть зубочистками з усіх сторін, залишаючи, приблизно, по сантиметру відстані. Знову ж таки, заради симетричності майбутнього фруктового дерева, біля підніжжя ялинки зубочистки мають бути довшими (тобто ви їх встромляєте не так глибоко), а на верхівці – коротшими (якщо морква на верхівці тоненька, можна узагалі проштрикнути її наскрізь). Тепер встромлюйте приготовані фрукти, чергуючи кольори, фантазуючи із шарами, аби ялинка виглядала яскраво та реалістично. Верхівку можна прикрасити зірочкою, вирізаною, наприклад, з пластинки того ж яблука чи ананасу.

Окрім фруктів можна використовувати м’яке дрібненьке печиво, мармелад, зефір…

Для створення такого чудо-десерту можна використовувати спеціальний флористичний конус із пінопласту (його слід обтягнути фольгою чи харчовою плівкою). Тоді ваша ялинка буде ще більш пишною. А принцип той самий: проколюємо його зубочистками та вставляємо фрукти. З допомогою такого конуса можна створити і суто мандаринову ялинку (із цілих мандарин), що є ще одним символом Нового року.

новорічні закуски

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас