Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Останній крок у привчанні дитини до горщика: прощаємося з підгузниками на ніч

Останній крок у привчанні дитини до горщика: прощаємося з підгузниками на ніч
 

Найскладніше вже позаду: протягом дня ваш малюк ходить на горщик. Тепер замість постійної зміни підгузників ви просто ходите з крихіткою в туалет. Ніч же – інша справа. Дитина не може терпіти в туалет по 10-12 годин, та й далеко не завжди прокидається від таких позовів.



Не варто переживати! Мокре ліжко ночами – поширена проблема і є нормою до 6-річного віку. Та все ж, всі батьки хочуть якнайскоріше пройти через цей етап розвитку дитини – мокрі ліжка після відмови від підгузників. Як це зробити?

Прощаємося з нічними підгузниками

Вечірня рутина. Додайте до звичайного списку дій перед сном (купання, казка на ніч і т.д.) ще й похід в туалет. Багато діток пісяють до тих пір, поки не полегшать тиск в сечовому міхурі, але дуже рідко вони дійсно «доводять справу до кінця». Постарайтеся змусити дитину сходити в туалет перед сном двічі: наприклад, один раз перед ванною і другий – після того, як почистить зубки. Це може допомогти крихітці розслабитися і до кінця спустошити сечовий міхур.

Ніяких напоїв після вечері. Багато дітей постійно п'ють з чашки-непроливайки, так як це їх заспокоює. Вони не п'ють від спраги, а тому що так їм комфортніше і спокійніше. Якщо можете, обмежте споживання дитиною рідини після вечері. Запропонуйте випити води після вечері, щоб перед сном вже не пити, так дитині буде зрозуміліше, чому ви не даєте їй воду перед сном.

Пробудження на туалет. Також ви можете значно зменшити кількість «мокрих ліжок», якщо будитимете малюка вночі в туалет. Робити це краще приблизно через 4 години після останнього відвідування туалету. Так і ймовірність впісятися у дитини буде менше, і спати після цього вона буде спокійніше. А ще так вона швидше сама навчиться прокидатися в туалет по ночах.

І завжди пам'ятайте: сором і занепокоєння малюка наносять набагато більшої шкоди, ніж просто мокра постіль. Підтримуйте його, а не соромте. І поки у нього не виходить не пісятися ночами, відмінним виходом стане клейонка або наматрацник. Якщо ж проблема залишається і після 6 років, причини можуть бути самими різними – як фізичними, так і психологічними. У цьому випадку покажіть дитину лікарю, а доти будьте терплячі і підтримуйте крихітку в цій нелегкій справі.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас