Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як навчити дитину красиво писати – прості поради на кожен день

Як навчити дитину красиво писати – прості поради на кожен день
 

Гарний, а точніше розбірливий почерк для дитини не менш важливий, ніж правильна дикція. У наших школах дітям прийнято ставити оцінки не тільки за знання, а й, як би це дивно не звучало, за почерк. Згадайте, скільки разів вашому малюкові занижували оцінку тільки через те, що написано не зовсім рівно або не дуже розбірливо?!



Уміння писати швидко і зрозуміло ще не раз стане в нагоді малюкові по життю, але як цьому навчити диитну? Можна спробувати вивчити складну науку каліграфію і займатися, годинами відточуючи свою майстерність красиво писати. Однак каліграфію не дарма відносять до мистецтва, і оволодіти нею не так вже й просто, але можна.

З іншого боку, ніхто ж і не вимагає від дитини, щоб вона писала ідеально. І якщо вам просто хочеться допомогти дитині покращити почерк, тоді цілком вистачить і простих щоденних занять і надихаючого позиву. Адже всі ми знаємо, що без бажання досягти чогось, навряд чи щось вдасться.

Що робити, щоб покращити почерк?

1. Навчіть дитину правильно сидіти. Нерідко саме неправильне положення за партою чи незручний стіл можуть стати причиною погіршення почерку.

2. Розвивайте моторику рук, займаючись творчістю. Вирізання дрібних предметів, орігамі, малювання, розфарбовування, ліплення та багато інших занять творчістю розвивають не тільки фантазію і мислення, а й відмінно готують ручку дитини до письма.

3. Підтримуйте бажання тренуватися – якщо дитині захотілося зараз помалювати палички і кружечки, дайте їй таку можливість, тому що навіть без вашої пильної уваги вони все одно розвивають руку крихітки і вчать писати красивіше.

4. Не сваріть і не порівнюйте. Пам'ятайте завжди: почерк – річ суто індивідуальна, і якщо прописи вашого малюка відрізняються в чомусь від вашого уявлення, ні в якому разі не сваріть дитину і не порівнюйте з однокласниками, нехай краще школяр сам проявляє ініціативу.

5. Робіть гімнастику і грайте в пальчикові ігри. Ці заняття дозволяють розслабити кисть після напруженої роботи і, на додачу до всього, прекрасно розвивають дрібну моторику пальчиків.

Є і ще одна невелика хитрість. Коли дитині задають додому прописати по кілька рядків літер або символів, дитина спочатку тренується виконати завдання на чернетці, а потім переписати в чистовик. За цей час нетренована ручка дитини швидко втомлюється, і виходить, що в чернетці пишемо красиво, а в чистовику – як вийде. Для того щоб позбутися цього, придбайте прописи з калькою і чергуйте написання букв на кальці і в чистовику.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас