Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 причин полюбити аудіоказки

5 причин полюбити аудіоказки
 

Казки для дітей не менш важливі, ніж правильні іграшки – вони розвивають уяву і вчать корисним речам. Але в наш час між тим, як забрати дитину з садка, нагодувати втомленого чоловіка після роботи, відвезти крихітку на спортивну секцію або уроки англійської, не те, що про книжки не згадаєш, а добре, якщо встигнеш наготувати на всю сім'ю і поприбирати. А ще на додачу барвисті дитячі книги стільки коштують, що не у всіх вистачає грошей регулярно купувати малюкові новий твір. Що ж робити?



Допомогти і в першому, і в другому випадку вам можуть корисні та цікаві аудіоказки. Багато молодих батьків ставляться досить скептично до них, стверджуючи, що мамин голос дитині ніщо не замінить. Звичайно, казка прочитана мамою перед сном, та й просто трохи проведеного разом часу важко чимось замінити, але у всіх нас бувають дні, коли часу або сил катастрофічно не вистачає, і в цьому випадку аудіоказка може стати незамінною помічницею. А тим, хто все ще сумнівається в користі таких аудіорозповідей, пропонуємо 5 причин, які допоможуть вам полюбити їх.

Пам'ять

Аудіоказки прекрасно розвивають здатність сприймати інформацію на слух і пам'ять малюка – це неодмінно стане в нагоді кожній дитині як під час навчання, так і протягом усього життя. При чому, одна справа – слухати мамин голос, і зовсім інша – голос сторонньої людини. Особливо цінний цей навик в наш час, коли практично будь-яка інформація йде в супроводі барвистих картинок або відео, відволікаючи увагу на візуальну складову.

Уява

Прослуховування аудіокниг, як і читання звичайних книжок, чудово розвиває уяву і фантазію, як у дорослих, так і у дітей. Сам факт відсутності зображення змушує мозок придумувати, як виглядають герої, предмети та пейзажі. А гарна уява в наш час дуже цінна, і ще нікому не завадила.

Словниковий запас

Навіть якщо ви дасте дитині послухати ту ж саму казку, яку вже читали сто разів перед сном, завдяки різниці сприйняття вона обов'язково знайде в ній щось нове, в тому числі й нові слова, які допоможуть розвинути правильну, красиву і багату мову.

Альтернативна думка

Цікавий і той факт, що прослухавши казку в маминому виконанні і прочитану іншою людиною, дитина запам'ятає і виділить для себе різні речі. І якщо ваш малюк категорично не сприймає повчання з ваших вуст, та ж сама інформація з інших вуст може стати для нього вагомим аргументом всерйоз задуматися над вашими словами.

Няня

Якщо у вас зовсім немає сил або часу, а зайняти малюка чимось треба, аудіоказки в цьому випадку куди кращий вибір, ніж телевізор, комп'ютер і, тим більше, планшет. І поки малюк буде насолоджуватися неймовірними пригодами улюблених героїв, ви спокійно зможете зайнятися власними справами.

Аудіоказки для дітей не несуть в собі нічого поганого або шкідливого – це дійсно прекрасна альтернатива на той випадок, коли ви занадто втомитеся після роботи або у вас не буде можливості приділити трохи часу крихітці. Однак вони будуть корисні тільки як доповнення до вашої уваги і турботи, але ніяк не замість них. Мамина казка – це святе для кожного малюка. Читайте книжки, слухайте казки разом і включайте іноді аудіоказки своїй дитині, і нехай ваш малюк росте тямущим і слухняним.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас