Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимовий догляд за губами: важливі правила + рецепт живильного супер-бальзаму

Зимовий догляд за губами: важливі правила + рецепт живильного супер-бальзаму
 

Наші губи – дуже ніжна частина обличчя, яка потребує особливого догляду. Шкіру губ (і навколо них) можна порівняти із тонкою шкірою повік. Ці ділянки потребують особливого, більш інтенсивного догляду, підтримки природнього гідроліпідного балансу, адже є позбавленими сальних залоз, через що швидше втрачають вологу.



Не піддавайте свої губи додатковим випробуванням взимку

Багато людей мають звичку облизувати губи, або навіть прикушувати їх, що не найкращим чином впливає на стан шкіри губ, а взимку – стає для неї справжнім випробуванням. Така звичка призводить до лущення шкіри, губи можуть потріскатись (особливо, якщо ви облизуєте їх на вулиці, на морозі). Також, звичка прикушувати губи може призвести до появи мікротріщин, що є воротами для різних інфекцій. От вам і причина частих висипань та запалень на губах в зимовий період.

Робіть масаж губ

Візьміть за звичку після кожного чищення зубів проводити масаж губ зубною щіткою (з м’якою щетиною). Такий масаж служитиме своєрідним пілінгом, що допоможе позбутися відмерлих клітин, покращить кровообіг, а це позитивно впливатиме на стан шкіри, її колір та текстуру. Тільки єдина умова – після такого масажу обов’язково просушіть губи паперовим рушничком та зволожте їх.

Проводити пілінг губ можна і звичайним скрабом (тим, який ви використовуєте для обличчя), а можна приготувати його власноруч.. Для цього прекрасно підійде мед (за умови, що у вас немає алергії на цей продукт!), або ж мед, змішаний з вівсянкою, перемеленою на млинку: 0,5 ч. л. вівсяного борошна + 0,5 ч. л. меду + кілька крапель оливкової (мигдалевої, кунжутної чи ін.) олії.

Приготуйте бальзам для губ самостійно!

Пропонуємо вам рецепт домашнього бальзаму, який прекрасно зволожить ваші губки, допоможе побороти лущення та загоїть дрібні тріщинки.

На водяній бані розтопіть трохи натурального бджолиного воску. Коли він повністю розтане, зніміть з бані, дайте трохи остигнути та змішайте з оліями. Чудово підійдуть: конопляна олія, олія календули, олія звіробою (має заживляючу дію), обліпихова олія (майте на увазі, вона дещо фарбуватиме губи у жовтий колір), оливкова олія, також, можна додати кілька крапель вітаміну Е. Ваш бальзам має дещо затвердіти, але він топитиметься від температури тіла. Регулювати «ступінь твердості» бальзаму ви можете, додаючи олії (якщо бальзам вийшов занадто твердим і не тане від дотику пальця), або ж додаючи ще воску (якщо бальзам вийшов занадто рідким і не застигає).

Ідеально – наносити цей супер-живильний бальзам на ніч, перед тим провівши пілінг шкіри губ. На ранок губки будуть м’якими та шовковистими, тріщинки зникнуть і ви забудете про лущення надовго.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас