Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Шафа-купе у невеликому приміщенні

Шафа-купе у невеликому приміщенні
 

У вас невелике житло, але багато речей і ви мрієте усіх їх компактно помістити таким чином, аби кожна річ мала своє місце? Шафа купе – це ідеальне рішення для вас. Сьогодні дизайнери меблів проектують стильні шафи-купе із сучасним дизайном, які чудово впишуться у невелике приміщення. Насправді, меблі здатні моделювати простір і задавати стиль інтер’єру, тому вдало підібравши шафу-купе, ви можете повністю змінити вигляд оселі, внісши стильний акцент.



У випадку з невеликим приміщенням важливо, щоби шафа справді була компактною, органічно вписувалась у простір, не порушуючи його пропорцій і, при цьому, виконувала свої основні функції, тобто була місткою і зручно спроектованою. Для вирішення усіх цих функцій оптимально – звернутись у компанію, яка займається виготовленням меблів на замовлення – так ви отримаєте бажаний результат та ідеальні рішення саме для вашого інтер’єру.

Вибір шафи: на що звертаємо увагу?

Обираючи шафу купе, в першу чергу, звичайно, зверніть увагу на матеріали, з яких вона виготовляється. Сучасні технології дозволяють використовувати різні матеріали, відмінні за якістю та ціною. Відносно недорогим і популярним матеріалом є ламіноване ДСП. Також часто використовується натуральне дерево, але цей матеріал, звісно, дорожчий. В оздобленні застосовують метал, скло, мозаїку і інші матеріали.

Усередині шафа-купе може бути спроектована абсолютно по-різному. В залежності від ваших уподобань та потреб ви можете вибрати шафу, в якій переважають полиці або вішалки, чи гармонійно поєднати ці елементи. Також, доповнювати вміст шафи можуть різні лотки, кошики, брючниці, вішалки для краваток…Всі елементи, які потрібні вам, можуть з’явиться у вашій шафі.

Вже майже класично купуючи шафу для невеликого приміщення, рекомендують звертати увагу на моделі із дзеркальними дверима. Такий прийом візуально додає простору, покращує освітленість приміщення.

Також, коли в приміщенні, яке ви облаштовуєте, простору не так багато, як хотілося б,– краще обирати не надто глибоку шафу (з глибиною не більше 40 см). Щодо висоти шафи, у приміщенні невеликих розмірів зазвичай встановлюють шафи нижче рівня стелі сантиметрів на 15.

Важливий момент – двері шафи, зокрема якість їх рухового механізму. Двері повинні відкриватися і закриватися легко, без особливих зусиль і, що найголовніше, не зісковзувати з направляючих. Якщо у вибраній вами шафі багато висувних ящиків, двері повинна забезпечувати вільний доступ до них і давати їм вільно висуватися.

Для економії дорогоцінного простору ви можете замовити шафу із вбудованим письмовим столом, або підставкою для телевізора, чи, навіть, спальним місцем. Також, чудово економлять простір і роблять інтер’єр цікавішим кутові шафи із зігнутим фасадом.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас