Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дерев´яна підлога – плюси і мінуси

Дерев´яна підлога – плюси і мінуси
 

Мрієте про дерев'яну підлогу вдома, але не можете наважитися? Дерев'яне покриття вважається традиційним варіантом, воно давно завоювало масу шанувальників. Та й взагалі, що може бути затишнішим і теплішим за натуральну деревину?! Але так як мова йде про деревину, яка не переносить перепади температур, підвищену вологість, протяги і забруднення, багато хто сьогодні все ж віддає перевагу іншим матеріалам, доглядати за якими набагато простіше.



Роблячи ж вибір на користь дерев'яної підлоги, варто розуміти, що для того щоб вона прослужила вам якомога довше, за нею потрібен особливий ретельний догляд. І, звичайно ж, ви повинні знати і враховувати всі недоліки, властиві даному покриттю. З них і почнемо.

Мінуси

Дерево вкрай не любить різні забруднення, тому пролиту склянку будь-якого напою необхідно буде відразу ж витерти, інакше поверхня може одразу увібрати рідину, після чого залишаться плями назавжди.

До того ж, як ми вже говорили вище, дерев'яна підлога вимагає особливого догляду – очищення виключно за допомогою спеціальних складів, не рахуючи лаку, олії та засобів для захисту деревини. А фактурну деревину, до того ж, обробляють в’язкими речовинами, які проникаючи в мікротріщини, надають деревині більшої міцності, зменшуючи пористість поверхні.

І найголовніший недолік – вартість. Не тільки самі дошки, але і монтаж обійдуться вам в кругленьку суму.

Крім того, ви повинні враховувати, що дерев'яне підлогове покриття підійде тільки для житлових кімнат, і ні в якому разі не для кухні або ванни, балкона. Плюси

З іншого боку, що може бути більш теплим і затишним, ніж дерево? Така підлога – ідеальне рішення для тих, у кого маленькі діти, які люблять грати на підлозі, а також для тих, хто не переносить домашні тапочки, вважаючи за краще ходити босоніж. Це дуже теплий матеріал, по якому завжди приємно ходити.

Дерево – не тільки абсолютно екологічно чистий матеріал, воно також здатне вирівняти внутрішній мікроклімат приміщення, наповнюючи повітря киснем. Плюс до всього, деревина має погану теплопровідність, тому в нагрітій квартирі підлога завжди залишатиметься теплою, і не буде відразу ж остигати при падінні температури в приміщенні. А ще дерево відмінно ізолює від сторонніх звуків, знижуючи загальний рівень шуму в будинку.

Крім того, дерев'яна підлога прекрасно підходить для будь-якого інтер'єру, підкреслюючи унікальний стиль і смак господарів. Його неповторний вигляд і завжди свіжий колір довгі роки зможе радувати ваше око. І на додаток до всього, дерев'яна підлога дуже міцна, вона не деформується під вагою меблів, і якщо ви захочете щось поміняти в інтер'єрі, ви зможете не боячись рухати меблі як вам захочеться. І це ще не кажучи про те, що дерев'яна підлога вважається самою довговічною – при правильному догляді вона прослужить близько 50 років, а іноді і того більше.

Так, дерев'яна підлога – це недешево і іноді клопітно, але вона того варта!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас