Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

М’яке відбілювання зубів в домашніх умовах

М’яке відбілювання зубів в домашніх умовах
 

Здорові, білосніжні зуби – справжня окраса, мрія багатьох. Проте, процедура відбілювання у професійній стоматологічній клініці є досить коштовною і доступна не кожному. А чи можна допомогти своїм зубкам повернути білосніжний вигляд, використовуючи так-звані народні поради?



Ті, хто вже спробував такі методи відбілювання запевняють, що можна. А от лікарі-спеціалісти стоматологічної клініки Lementa не надто довіряють таким експериментам і попереджують, що різні агресивні «народні відбілювачі» можуть призвести до пошкодження зубної емалі, втрати її захисних функцій, а відповідно, до виникнення карієсу та інших проблем із зубами. Тож, в будь-якому випадку, будьте дуже обережними, не проводьте відбілювальні маніпуляції надто часто, а головне – спочатку проконсультуйтеся з дантистом.

Також, перш за все, виключіть фактори, які сприяють потемнінню емалі: куріння, часте вживання кави, чорного чаю, газованих напоїв та інших продуктів із високою концентрацією харчових барвників. Та пам’ятайте, що найкращий спосіб зберегти зуби здоровими і білосніжними – ретельний догляд за ними: чищення, полоскання ротової порожнини, використанню зубної нитки. Все це допоможе запобігти появі плям на зубній емалі, а відповідно – потреба у відбілюванні відпаде сама собою.

М’яке відбілювання зубів народними методами

Отож, якщо ви, все-таки, вважаєте, що ваші зуби потребують додаткового вибілювання, пропонуємо вам деякі популярні народні засоби, які зроблять посмішку білосніжною та матимуть максимально м’який і бережний вплив на вашу емаль.

Банан. Доволі м’який і безпечний засіб для вибілювання зубів. Протирайте зуби внутрішнім боком шкірки банана впродовж 10 хвилин, трохи зачекайте (залиште бананову кашку на зубах протягом ще кількох хвилин) і сполосніть ротову порожнину теплою водою.

Кокосова олія. Цей чудодійний засіб, відомий нам як компонент ефективних засобів для догляду за тілом і волоссям, виявляється є дієвим і для відбілювання зубів. Адже кокосова олія містить лауринову кислоту, яка знищує бактерії, що викликають пожовтіння зубної емалі. Змастіть олією зуби і протягом 10 хвилин втирайте її, масажуючи також ясна. Після цього сполосніть рот.

Полуниця і яблуко. Ці природні відбілювачі зубів є одними із найбільш ефективних, а ще – смачні і корисні. Відбілювальний ефект досягається завдяки яблучній кислоті, яка міститься у цих продуктах (у полуниці теж є фермент яблучної кислоти). Ви відбілюєте зуби, просто смакуючи соковитим яблучком, або полуницею (правда, лише в сезон ягоди, коли вона справді корисна). А можна приготувати спеціальну кашку для відбілювання, змішавши подрібнену полуницю із борошном та накласти суміш на зуби (на 10 хвилин). Після цього сполосніть ротову порожнину.

Пам’ятайте, чистити зуби одразу після таких маніпуляцій не слід, зачекайте хоча б 40 хвилин, щоби не нашкодити зубній емалі.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас