Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Прості десерти до 8 березня

Прості десерти до 8 березня
 

У святкові дні нам хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Навіть якщо ви обмежуєте споживання солодощів, в особливий жіночий День можна трохи відкоригувати звичні правила харчування. Тож пропонуємо вам кілька простих рецептів смачненьких десертів, якими можна урізноманітнити святковий день.

Запіканка з фініками та бананами

200 г фініків
1 банан
2 яйця
50 г натурального йогурту (без наповнювачів)
70 вершкового масла
50 г какао
¼ ч. л. кориці
5 г розпушувача для тіста
170 г борошна

Для соусу:

70 мл вершків (35 % )
50 г вершкового масла
50 г коричневого цукру
Масло вийміть з холодильника, нехай трохи розм’якшується. Тепер займіться фініками: відділіть кісточки і залийте гарячою водою, залиште розпарюватись на 5 хвилин. Після цього злийте воду і трохи обсушіть фініки, подрібніть їх у блендері. Розм’якшене масло збийте міксером, по одному додавайте яйця і продовжуйте збивати. Після цього додайте йогурт та перемішайте масу. Борошно змішайте з розпушувачем, какао та корицею і просійте суміш у масу, знову перемішайте. Наприкінці додайте подрібнені фініки.

Середню форму для випікання змастіть маслом і викладіть приготовану масу для запіканки. Поверх викладіть кружальця банана (можна трохи вдавити, щоби банани потонули у масі). Випікайте у розігрітій до 180° С духовці протягом 35 хвилин.

Приготуйте соус. На малому вогні розтопіть суміш масла з коричневим цукром і вершками, постійно помішуючи варіть карамель (вона має трохи загуснути). Зніміть з вогню та трохи остудіть. Залийте соусом запіканку.

Кекси з маком

4 яйця
150 г цукру
1 ч. л. ванільного цукру
200 г вершкового масла
50 мл вершків (33%)
50 г гіркого шоколаду
100 г маку
5 г розпушувача для тіста
180 г борошна

Розм’якшене масло збийте міксером з цукром та ванільним цукром, додайте яйця і знову ретельно збийте. Після цього додайте борошно та розпушувач і перемішайте, щоби маса повністю увібрала борошно. Додайте мак, знову перемішайте.

Викладіть тісто у змащені олією формочки і випікайте 25 хвилин. у розігрітій до 200°С духовці (формочки наповнювати приблизно на 1/3). У вершках розтопіть шоколад (на водяній бані) та полийте готові кекси.

Сирний пудинг з родзинками

250 г сиру
50 г родзинок
2 яйця
50 г цукру
20 г манки
20 г крохмалю
1 ч. л. кориці
20 г вершкового масла

Спершу промийте родзинки під проточною водою, залийте їх кип’ятком і дайте набухнути під кришкою. Злийте воду і обсушіть родзинки. Масло розтопіть на водяній бані, дайте трохи остигнути.

Разом змішайте сухі інгредієнти: манку, цукор, корицю і крохмаль, додайте сир, розтоплене масло і перемішайте.

Білки відокремте від жовтків і окремо збийте міксером. До сирної маси додайте збиті жовтки та родзинки, перемішайте. Після цього обережно введіть білки, перемішуючи лопаткою у напрямку зверху-вниз.

Форму для випікання змастіть жиром і викладіть сирну масу. Духовку розігрійте до 180°С, на нижню полицю поставте ємність з гарячою водою. Пудинг випікайте на середній полиці протягом 30 хвилин. Потім знизьте температуру до 100°С і випікайте ще 10 хвилин. Вимкніть духовку і залиште пудинг ще на 10-15 хвилин.

Шоколадні млинці з морозивом

1 яйце
300 мл молока
50 г шоколаду
25 мл коньяку (або лікеру чи рому)
25 мл олії
2 ст. л. какао
150 г борошна (скільки візьме тісто)

У молоці розтопіть шоколад і дайте трохи остигнути. Яйця збийте з цукром, додайте шоколадне молоко, коньяк, перемішайте. Просійте в масу борошно, змішане з какао та добре перемішайте. Додайте олію. Перед смаженням дайте тісту постояти 15 хвилин. Смажте як звичайно на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії (перед самим смажень ще раз перемішайте тісто).

Готові млинці скласти трикутничками, подавати з кулькою морозива.

Домашні цукерки з горіхами

150 г вершкового масла
100 г цукру
100 г молока
4 ст. л. какао
100 г волоських горіхів
100 г арахісу (мигдалю)
2 ст. л. рому
300 г дитячої молочної суміші
100 г кукурудзяних паличок для посипки

На водяній бані розігріти масло з цукром, молоком та какао, постійно перемішуючи (поки не розтопиться масло і не розчиниться цукор, всі інгредієнти мають з’єднатися). Зніміть масу з вогню і охолодіть. Додайте подрібнені горіхи і ром, перемішайте, додайте дитячу суміш і вимісіть. З одержаної маси сформуйте цукерки (розкачайте «ковбаску» і розріжте ножем).

Кукурудзяні палички подрібнити і обкачувати в них сформовані цукерки. Поставити в холодильник на 1-2 години.

Десерт «Мозаїка»

500 г сметани (15%)
100 г цукру
15 г желатину
3 пакетики желе (різнокольорового)

Зробіть різноколірне желе за рецептом (але додаючи води вдвічі менше, ніж написано). Залийте у квадратні форми і на 6 годин поставте на холод.

Желатин розпустіть у 100 мл теплої води, відставте набухати. Застигле різноколірне желе вийміть із форм і поріжте дрібними кубиками (щоби желе краще виймалося, форми з ним поставити на кілька секунд в гарячу воду, робіть це обережно, аби вода не потрапила до желе).

Сметану збийте з цукром, додайте желатин (перед цим трохи розігрійте його на водяній бані). Все перемішайте, додайте кубики різнокольорового желе, розкладіть у форми і поставте в холодильник на 6 годин.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас