Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (Частина 3)

Як вибрати свою ідеальну подушку для годування малюка? (Частина 3)
 

Місце годування дитини

Незважаючи на те, що у вас може бути спеціально куплений планер стілець або крісло для годування, вам все одно іноді доведеться годувати дитину на кухні або у вітальні. А можливо, у вас в будинку і немає спеціального місця для годування. У будь-якому випадку, вам доведеться вирішити, де ви найчастіше будете годувати малюка, і в залежності від цього вибирати подушку.



Можливо, вам потрібно кілька подушок?

Коли дитина дуже голодна, а подушка лежить в іншій кімнаті, ви навряд чи побіжите за нею. Тому, можливо, ви захочете придбати пару-трійку різних подушок для кожного з улюблених місць для годування дитини – це дуже зручно.

Портативність

Постарайтеся підібрати досить портативну подушку для годування, яку зручно буде взяти з собою в машину, або надувну, яка компактно упаковується в чохол. Так ви зможете з комфортом годувати малюка навіть в дорозі.

Простота в догляді

На вашій подушці для годування будуть постійно з'являтися плями, тому вам доведеться регулярно її чистити. Питання в тому, скільки часу і терпіння ви зможете приділяти цьому процесу. Є подушки і чохли для них, які можна прати в пральній машині. Також відмінним вибором стануть подушки, обшиті водовідштовхувальною тканиною – вони дуже швидко і легко чистяться.

Матеріали

Якість матеріалів, використовуваних в подушках для годування, може сильно відрізнятися і по-різному впливати як на якість підтримки вашого тіла і малюка, так і на простоту догляду за виробом. Сучасні подушки для годування виготовляються з самих різних матеріалів, як натуральних, так і синтетичних. Звичайно ж, більш переважними завжди залишаються натуральні матеріали, але тільки в тому випадку, якщо дитина не алергік. З іншого боку, сучасна синтетика буває настільки якісною, що не тільки не поступається, але і перевершує за своїми показниками натуральні матеріали.

Грубо кажучи, подушку для годування потрібно вибирати так само, як матрацик для новонародженого, адже малюк буде проводити на ній досить багато часу. Зовнішня оббивка подушки може бути виготовлена як з синтетики (наприклад, поліестер) або з натуральної бавовни і навіть органічної бавовни. Наповнювач подушки також може бути синтетичним (поліестер, пінка з ефектом пам'яті, синтепон і т.д.) і натуральним (вата, лушпиння гречки та ін.). Вибирайте те, що підходить саме вам.

Кожна мама заслуговує комфорту і підтримки під час годування грудьми, і подушка для грудного вигодовування здатна це забезпечити, тому вона – скоріше необхідність, ніж розкіш, і обов'язково повинна з'явитися у вашому списку покупок для малюка.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас