Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як врятувати груди під час дієти і схуднення?

Як врятувати груди під час дієти і схуднення?
 

Ви твердо вирішили: пора худнути! Серед багатьох важливих нюансів, які потрібно продумати і врахувати, не забудьте і про свої груди. Адже часто після кардинального схуднення груди втрачають форму, обвисають. Цього, звісно, вам точно не хочеться. Але, якщо врахувати деякі моменти, підійти до процесу схуднення з усією відповідальністю, цього неприємного «бонусу» схуднення можна уникнути.



Отож, почнемо з найважливішого – власне вашої дієти, тобто того стилю харчування, якому ви слідуватимете надалі. Уникайте різних екстремальних варіантів, де жири повністю виключаються із раціону, адже жир потрібен нам, зокрема нашим грудям. Тож обирайте збалансований раціон, в якому вміст жирів складає 10-12%, а вміст вуглеводів – 30-40%, а сама дієта будуватиметься на зменшення кількості калорій. Для підтримання пружності шкіри, м’язової тканини, обов’язково включайте до щоденного раціону такі продукти як гранат, яблука, морква, сочевиця, нешліфований рис. Ну і, звісно, не забувайте про воду, адже від обезводнення шкіра втрачає тонус, стає в’ялою.

Вашому тілу зараз потрібен інтенсивний догляд, додаткове зволоження та живлення шкіри. Щоби уникнути розтяжок та пришвидшити процес втрати ваги, щодня, після прийому душу, робіть самомасаж з використанням натуральних олій: какао, шипшини, кокосової, мигдалевої олії. Ви можете приготувати суміш живильних олій, додавши кілька крапель вітаміну Е та А. Також, можна використовувати спеціальні зволожувальні креми для тіла. Грудям приділіть окрему увагу: наприкінці водних процедур, направте на них струмінь із прохолодною водою та зробіть кілька кругових рухів, м’яко масажуючи молочні залози. Після тонізуючого масажу нанесіть на ніжну шкіру грудей зволожуючі олії та м’яко втріть у шкіру легкими круговими рухами.

Вам обов’язково варто придбати спортивний бюстгальтер, який добре підтримуватиме ваші груди під час тренувань, захищаючи від розтягнень і зайвого навантаження під час активного руху, струсів.

Включіть у комплекс вправ тренування великого грудного м’язу, що допоможе трохи припідняти бюст, і, звісно, позитивно вплине на стан шкіри в цій області. Віджимання, схрещування рук, вправи з гантелями та еластичною стрічкою – всі ці вправи допоможуть зберегти ваші груди в хорошій формі і після омріяного схуднення.

Худніть без жертв! ;)

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас