Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чому волосся швидко жирніє?

Чому волосся швидко жирніє?
 

Зранку, після миття ваші локони об’ємні і просто сяють свіжістю. Але вже ввечері весь ефект кудись зникає: волосся швидко жирніє, втрачає об’єм, зникає відчуття свіжості, а замість здорового сяяння – жирний блиск і неохайний вигляд. Така проблема знайома багатьом, при цьому найчастіше жирніють корені, а кінці навпаки дуже сухі та ламкі.



Творці реклами ніби читають наші думки і щораз гучно представляють то один, то інший чудо-засіб, який одночасно живить кінці та усуває надмірну жирність коренів волосся. Але чи ефективні вони... Перед тим як усунути наслідки, треба зрозуміти їх причину. У сьогоднішній статті ми поговоримо саме про причини надмірної жирності коренів волосся, їх швидкого забруднення. Надіємось, зрозумівши істинну причину проблеми, ви зможете ефективно усунути її.

Часте миття голови

Здавалося б, як часте миття може сприяти швидкому забрудненню локонів? Адже ви частіше миєте голову, намагаючись усунути проблему. Та під час миття ви змиваєте природній шар жиру, який покриває нашу шкіру, тобто після миття шкірі потрібен час для відновлення цього ліпідного шару. А коли миття відбувається дуже часто (щодня) – жир починає виділятися з подвійною інтенсивністю, адже організм сприймає таку «надмірну» чистоту як сигнал, що сальні залози працюють недостатньо інтенсивно, отже потрібно ще більше жиру.

Оптимально – мити голову тричі на тиждень, або хоча б через день – не частіше. Одразу, звісно, не вдасться перейти на такий режим миття голови, але поступово ви «перезавантажите» роботу сальних залоз, природній жир почне вироблятися з меншою інтенсивністю. І проблема вже не буде поставати так гостро.

Сюди ж можна віднести миття волосся надто гарячою водою, адже така вода лише активізую роботу сальних залоз, в результаті локони швидко масніють і втрачають охайний вигляд. Привчіть себе мити волосся теплою водою, а полоскати – прохолодною (мити прохолодною водою теж не варто, адже волосся може просто добре не помитися, жир не розчиниться).

Надто часте розчісування волосся

Звісно, розчісування – це позитивно для волосся, розчісування масажною щіткою покращує ріст локонів. Але якщо ви страждаєте від надмірної жирності коренів, ваше волосся швидко жирніє – будьте обережні з частим розчісуванням, воно стимулює не лише кровообіг, а й роботу сальних залоз. Вам краще влаштовувати собі масаж голови щіткою буквально перед миттям голови.

Правильний вибір і використання засобів для волосся – це важливо

Завжди уважно вивчайте етикетку засобу, який ви вирішили придбати. Адже навіть найдорожчі і найефективніші засоби професійних ліній можуть вам не підходити. Користуючись кондиціонером і маскою для волосся не наносьте їх на корені (це не стосується масок для росту волосся, які діють саме на волосяні цибулини, покращуючи кровообіг шкіри голови). А от живильні маски та кондиціонери наносьте по довжині волосся, з акцентом на кінчики, трохи відступаючи від коренів.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас