Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Користь гри з пластиліном для вашого малюка

Користь гри з пластиліном для вашого малюка
 

Ліпити з пластиліну і просто грати з ним не тільки весело, але і дуже корисно. Дітки дійсно отримують величезну користь від цього процесу: ігри з пластиліном – одне з найбільш розвиваючих занять для кожної дитини. Частіше купуйте малюкові новий красивий пластилін, глину, готуйте тісто для ліплення, а ми далі розповімо, чому вам варто це робити.

Користь гри з пластиліном для дитини

1. Розвиток дрібної моторики. Пластилін (глина, тісто для ліплення) допомагає тонізувати і зміцнювати м'язи маленьких ручок. Місити, стискати, катати, стискати – буквально все, що можна робити з пластиліном, розвиває дрібну моторику дитини і готує її ручки до письма, роботи з ножицями, ножем, пінцетом і т.д. Все це, погодьтеся, необхідні навички для кожної дорослої людини.

2. Заспокійлива і терапевтична дія. Навіть якщо просто сидіти і м'яти або катати в руках пластилін, це дуже заспокійливе заняття. Особливо воно буде корисним для гіперактивних дітей і малюків, які переживають стрес. Просто запропонуйте чаду «антистресову кульку» з пластиліну – будь-яка гра з нею допоможе зняти напругу, випустити зайву енергію, поліпшити концентрацію. Також за допомогою такої простої іграшки ви можете допомогти дитині висловити свої емоції.

3. Розвиток творчості і уяви. Можливості пластиліну безмежні, з нього можна зліпити все, що завгодно: монстрів і прибульців, тістечка і піци, будинок і сад з деревами і квітами, навіть святкові прикраси. Пропонуйте дитині різні додаткові матеріали для творчості з пластиліном (сухі фігурні макарони, черепашки, ґудзики і т.д.) і інструменти (ножиці, пластиковий дитячий ніж, форми для печива), можна навіть купити спеціальний набір для творчості – все це надихатиме малюка і розвиватиме його уяву.

4. Розвиток координації очей і рук. Робота з пластиліном, а також використання в цій творчості інших матеріалів та інструментів дозволяє поліпшити координацію очей і рук.

5. Соціалізація. Будь-яке заняття, в якому дітки працюють разом, прекрасно розвиває соціальні навички. Під час гри з пластиліном з іншими дітлахами або дорослими дитина багато спілкується, обговорює, вчиться працювати спільно, вирішувати проблеми, ділитися і т.д. Якщо ви граєте з пластиліном зі своїм чадом, просіть його говорити – описувати все, що воно робить.

6. Просто цікаве заняття. Ігри з пластиліном подобаються дітлахам – це корисна, тиха, малоактивні гра, яка дозволяє заспокоїтися, але не втратити інтерес.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас