Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Смачний піст: Пісні десерти

Смачний піст: Пісні десерти
 

Під час Великого посту багато з нас намагаються утримуватись від заборонених канонами церкви продуктів, проте хочеться харчуватися повноцінно, отримуючи всі необхідні речовини, а ще – смачно. Тож ми приготували для вас кілька смачних і простих рецептів десертів на піст. Урізноманітніть своє пісне меню солоденьким! ;)

Запечені яблука з рисом і сухофруктами

5 великих яблук
100 г рису
Родзинки, фініки, курага (інші сухофрукти на ваш смак)
Горіхи (волоські, арахіс, мигдаль)
Мед

Рис відварити до готовності (до води можна додати трохи оцту – тоді рис буде розсипчастим). Дати трохи остигнути. Духовку розігріти до 180°С.

Яблука помити, обсушити і зрізати верхню частину («кришечку»), акуратно видалити серцевину (це зручно робити за допомогою чайної ложечки).

Змішати рис з медом, промитими і висушеними (злегка подрібненими) сухофруктами та подрібненими горіхами. Заповнити начинкою яблука, накрити «кришечками» і поставити у розігріту духовку. Запікати протягом 10-15 хвилин. Подавати десерт гарячим.

Ягідне желе

300 г заморожених ягід (полуниці, малини чи ін.)
200 г цукру
2 ч. л. лимонного соку
20 г сухого желатину
гілочки м’яти для оздоблення

Ягоди розморозити і подрібнити у блендері до однорідної консистенції, додати лимонний сік та цукор. Знову збити блендером інгредієнти і залишити на 15 хвилин.

Желатин розвести теплою (не гарячою) водою. Залишити його набухати на 15-20 хвилин.

Ягідну масу поставити на слабкий вогонь, добре розігріти і додати набухлий желатин, перемішати (желатин має розійтися, з’єднатись із масою).

Желе розлити у формочки, прикрасити гілочками м’яти. Остудити і відправити у холодильник до повного застигання.

Пісна шарлотка

1 скл. борошна
1 скл. манки
1 скл. сухарів (панірувальних)
½ скл. цукру
1 скл. води
¼ скл. олії
2 ч. л. кориці
3-4 середні яблука (груші)

Змішайте сухі інгредієнти в мисці: борошно, манку, сухарі та цукор. Після цього додайте олію та частину води, перемішайте. Поступово додавайте усю воду (доводячи тісто до консистенції густої сметани). Коли тісто набуде потрібної консистенції - відставте його на годину, щоби набухла манка.

Яблука очистіть та наріжте дольками. Форму для випікання вистеліть пергаментом і трохи змастіть олією (користуючись пензликом). На дно форми викладіть яблука, присипте корицею і влийте тісто.

Випікайте 40 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас