Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Максимум простору на маленькій кухні: ефективні поради від найкращих дизайнерів

Максимум простору на маленькій кухні: ефективні поради від найкращих дизайнерів
 

Кожна господиня мріє про велику простору кухню, але поки в житті це залишається лише мрією, зовсім необов'язково позбавлятися стін і намагатися збільшити невелику кухню за рахунок кімнати. У більшості випадків достатньо просто прислухатися до порад дизайнерів, які допоможуть не тільки візуально збільшити кухонний простір, але і зручно гармонізувати його. Як це зробити?



Меблі

Крихітні кухні не потерплять горизонтальних полиць і шаф – вони візуально навантажують простір. Замість цього, вибираючи новий кухонний гарнітур або замовляючи за індивідуальними розмірами, віддавайте перевагу навісним шафам, дверцята яких відкриваються вгору.

Для того щоб трохи заощадити місце на кухні, зверніть увагу на складні столи і невеликі стільці – вони стануть відмінним доповненням для маленької кухні. І ще – постарайтеся максимально зменшити кількість навісних шаф і розвантажити робочий простір – це зробить кухню світлішою і просторішою. При цьому постарайтеся відмовитися від будь-якого візерунка на фасадах.

Техніка

Високий вертикальний холодильник буде куди більш практичним, ніж з двома горизонтально розташованими камерами. Не варто розташовувати мікрохвильовку на робочій поверхні – це суттєво зменшить її площу. Набагато практичніше прибрати її в підлогову або навісну шафу.

Те, про що мало хто думає – це площа варильної поверхні. Просто подумайте, коли ви востаннє користувалися всіма чотирма конфорками одночасно? І реально, скільки днів в році вам може знадобитися більше двох? Тоді чи не простіше замість повноцінної газової панелі поставити більш мініатюрну, тим самим істотно заощадивши робочий простір?

Що стосується духової шафи, то від неї можна і зовсім відмовитися, якщо ви – не любитель запеченої їжі, або купити мікрохвильовку з функцією аерогрилю і міні печі.

Колір і оформлення

Хоча й існує думка про те, що світлі тони візуально збільшують простір, для маленької кухні це не вихід, адже навіть білі шпалери не зроблять її більшою, а навпаки, будуть нагадувати палату в лікарні або санвузол. Найбільш вдалий варіант для крихітної кухні – зробити її яскравою, при цьому, щоб не перестаратися з кольоровим насиченням, краще скомбінувати два кольори або оформити приміщення в спокійному тоні, розбавивши яскравими акцентами.

Ще один варіант, який поступово входить в моду – це дзеркало на кухні, при цьому горизонтально розташоване дзеркало візуально збільшить площу приміщення, а вертикальне – підніме стелю.

Чимало місця займають і двері. Звичайно, можна спробувати замінити їх шторами, але тоді від запаху на всю квартиру і шуму вам нікуди не дітися. У цьому випадку найбільш виграшним варіантом є збірні двері, які збираючись гармошкою, не займуть багато місця.

Чи варто говорити про те, що, якщо ви збираєтеся стелити лінолеум на кухні або ламінат, дошки слід розташовувати виключно вздовж неї – це також допоможе візуально трохи збільшити наявний простір.

Ось, мабуть, і все, і нехай ваша кухня завжди тільки радує вас своєю прекрасною атмосферою.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас