Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити безпечною воду, яку п´є малюк

Як зробити безпечною воду, яку п´є малюк
 

Коли ви вводите воду в раціон малюка (неважливо, даєте ви її пити, готуєте на її основі дитячу суміш чи стерилізуєте дитячу посудку), ця вода обов'язково повинна бути чистою та безпечною для малюка. Ви повинні розуміти, що маленькі дітки дуже вразливі до вірусів, бактерій і паразитів. Неякісна вода може стати причиною молочниці у малюка або викликати більш серйозні проблеми зі здоров'ям, такі як гастроентерит. Саме тому якість і безпечність води, яку п'є крихітка, має ключове значення.

Як зробити домашню воду з-під крана безпечною для дитини?

Кип'ятіння

Найпростіший і найдешевший спосіб зробити воду безпечною – закип'ятити її. При цьому вода повинна кипіти не менше хвилини і охолонути природним чином при кімнатній температурі. Потім кип'ячену воду потрібно пропустити через тонку ганчірочку і відфільтрувати. І, як всі ми знаємо, кип'ячена вода – не сама корисна.

Фільтрація

Якщо ви сумніваєтеся на рахунок якості води у вашому будинку, встановіть хороший побутовий фільтр. Так ви зможете бути впевнені в чистоті і безпеці води, яка тече з вашого крана, яку ви п'єте і з якої готуєте. Багато таких фільтрів здатні очищати воду від свинцю та інших забруднюючих речовин.

Якщо ви вирішили купити фільтр, дізнайтеся заздалегідь, якими речовинами забруднена вода в вашому регіоні, чи є вона жорсткою і т.д. Виходячи з цього, вибирайте відповідний фільтр, а також обов'язково дотримуйтесь рекомендацій виробника щодо його обслуговування та заміни картриджів.

Вибравши фільтр, зверніть увагу на те, як він працює. Деякі побутові фільтри можуть очищати воду від фториду. В цьому випадку вам варто поговорити зі своїм стоматологом, так як фторид захищає зуби, є будівельною речовиною для емалі. Також переконайтеся, що ваша дитина отримує фторид в необхідній кількості з інших джерел – наприклад, виберіть для неї нову зубну пасту.

Як дізнатися, чи нормально працює фільтр?

За всіма фільтрами потрібно доглядати по-різному. Дотримуйтеся рекомендацій виробника і вчасно міняйте картриджі або самі фільтри. Також в очищувальних пристроях, оснащених УФ-лампами, ці лампи рекомендується міняти так само часто, як і картриджі, або кожні 18 місяців.

Якщо ви, повернувшись з відпустки (коли вода довго не включалася), відчули несвіжий аромат води, просто злийте її – далі вона знову буде нормальною.

Можливо, бутильована вода чистіша і безпечніша?

Взагалі то ні. Звичайно, вода деяких брендів може бути дійсно чистою – на підприємстві може стояти ультрасучасна, високоякісна система фільтрації. Але це стосується далеко не всіх виробників. І на вигляд ви ніяк не зможете визначити, наскільки дійсно чиста ця водичка і безпечна для дитини.

Незважаючи на те, що якість питної води в пляшках постійно контролюється, в більшості випадків вона не містить фториду в необхідній кількості. Крім того, часто в такій воді перевищені допустимі рівні вмісту шкідливих речовин. А в деяких випадках небезпечною може бути і сама пластикова пляшка.

Тому, купуйте бутильовану воду тільки перевірених брендів, що зарекомендували себе, особливо, якщо водичку питиме малюк. Також зверніть увагу на те, щоб тара не була пошкоджена або злегка відкрита.

Ніколи не купуйте воду в нелегальних торгових точках (наприклад, в поїздці на узбіччі дороги), так як винахідливі люди можуть використовувати тару популярних виробників, наливаючи в неї неякісну водопровідну воду і запаковуючи заново. Така вода небезпечна для крихітки – чревата всілякими інфекціями і паразитами.

А якщо ви хочете запобігти цьому, ламайте (згинайте) пластикову пляшку, випивши всю воду, щоб її не можна було використовувати повторно.

Чи варто дитині давати дистильовану воду?

Багатьом батькам може здатися, що цей варіант – найбільш безпечний. Але в очищеній до такої міри воді немає нічого корисного. Ні дорослим, ні дітям не рекомендується пити дистильовану воду. Просто грамотно і з усією відповідальністю підійдіть до вибору побутового фільтра і насолоджуйтеся чистою та безпечною водою кожен день!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас