Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Катаракта: симптоми і лікування

Катаракта: симптоми і лікування
 

Катаракта – одне з найпоширеніших захворювань ока, що веде до втрати зору. При цьому до нього схильні люди різного віку. Найнебезпечніше в тому, що на ранніх стадіях погіршення зору практично непомітні, в той час як хвороба прогресує.

Але рішення є – на сьогоднішній день єдиним дієвим способом повністю позбутися від цієї недуги є операція http://oculus.lviv.ua/likuvannya-katarakti/, яка дозволить всього через кілька годин знову побачити світ ясним і чітким.

Як визначити катаракту – перші симптоми

Якщо предмети навколо стали втрачати чіткі обриси, а при читанні і письмі у букв з'явився подвійний контур – це і є перші ознаки помутніння кришталика, які на перших порах багато хто плутає з віковою далекозорістю. Причини виникнення можуть бути абсолютно різними: від природного старіння організму до нестачі вітамінів, неправильного харчування, шкідливих умов роботи або надлишку ультрафіолету. Доведено, що через останній катаракта набагато частіше зустрічається у жителів південних країн.

Коли йти до лікаря

Якщо катаракту не лікувати, вона буде постійно прогресувати і, врешті-решт, може призвести до повної втрати зору, відновити який вже не вийде. Як і з будь-яким іншим захворюванням – чим раніше вдасться виявити його, тим краще, адже на сьогоднішній день до сих пір немає жодних ліків, здатних вилікувати цю недугу, а всі краплі і препарати лише сповільнюють прогрес.

Щоб попередити розвиток катаракти, лікарі рекомендують відвідувати офтальмолога як мінімум 1 раз на рік, і це стосується не тільки людей похилого віку, а й усіх дорослих у віці від 30-40 років, а також при найменших порушеннях зору. Це захворювання простіше попередити дбайливим ставленням до власного здоров'я, ніж потім вилікувати.

Операція при катаракті

На сьогоднішній день, операція – це єдиний дієвий спосіб, здатний повністю позбавити від цієї недуги. У сучасних офтальмологічних клініках операція проходить наступним чином: робиться невеликий прокол, розкривається капсула кришталика, мутний кришталик руйнують за допомогою ультразвуку і відсмоктують його, при цьому зберігаючи природну капсулу. Потім в скрученому вигляді через цей же мікропрокол вставляється штучний кришталик, який після введення розрівнюється самостійно.

Завдяки тому, що робиться невеликий прокол, після операції не потрібно тривалого особливого догляду, а зір відновлюється лише через декілька годин, сама ж операція триває близько 15 хвилин. Все, що потрібно після операції – закапувати очі краплями протягом місяця і ще пару раз звернутися до лікаря.

Будьте здорові!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас