Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Піст – оновлення душі і тіла: 3 аргументи на користь відмови від м’яса

Піст – оновлення душі і тіла: 3 аргументи на користь відмови від м’яса
 

Великий піст вже розпочався, він триває 7 тижнів. Для багатьох людей цей період є особливим, ми ніби трохи призупиняємось і задумуємось над своїм життям. Також, час посту вже традиційно є часом, коли ми робимо собі якісь постанови, свідомо обмежуючись від тієї чи іншої речі. Ми відмовляємось від того, що отруює нам життя: хтось каже «ні» цигаркам, хтось обіцяє собі попрощатися із звичкою обмовляти і засуджувати інших, хтось починає ретельніше контролювати свій язик і відмовляється від лайки, лихослів’я.



Також, більшість людей, які вирішують постити, відмовляються від м’яса. Інколи ті, хто спершу планував виключити м'ясо зі свого раціону лише на час посту, вирішують більш не повертатися до його споживання. Адже відчувають помітне покращення самопочуття, відмічають, що стали здоровішими і енергійнішими. Чому так відбувається? Ми спробували дослідити основні аргументи «за» відмову від м’яса і з’ясували багато цікавого, чим і хочемо з вами поділитися у сьогоднішній статті.

Відмовляючись від м’яса, ви значно знижуєте рівень «поганого» холестерину в крові

У тваринних жирах міститься той самий «поганий» холестерин, який осідає на стінках наших судин, звужуючи їх та викликаючи такі захворювання як гіпертонія, атеросклероз, може викликати інсульт та інфаркт. Тож після переходу на рослинну їжу, рівень холестерину в крові автоматично знижується.

Відмова від м’яса = зменшення запальних процесів

Вегетаріанці не втомлюються наголошувати на тому, що анатомічно організм людини є травоїдним, акцентуючи, що травна система у нас довша, ніж у м’ясоїдних тварин. Тому м'ясо в кишківнику людини затримується і отруює організм токсинами, а це викликає різні хронічні запальні процеси. А от рослинна їжа має природній протизапальний ефект, багата антиоксидантами, які захищають клітини організму, а також клітковину, що виводить шлаки.

Переходячи на рослинну їжу, ви стаєте сильнішими та енергійнішими

Багато людей стверджують, що без м’яса їм не прожити, адже лише м'ясо здатне наситити і дати сили. Проте ті, хто відмовився від споживання м’яса, помічають, що навпаки стали більш енергійними і фізично витривалими. Тваринний білок не перетравлюється в організмі і залишається в ньому у вигляді різних відкладень (жирових в тому числі), порушуючи обмін речовин, спричиняючи хвороби серця та судин. Всі ці проблеми зі здоров’ям, звісно, забирають нашу життєву енергію, знесилюють. Саме тому люди, які відмовляються від м’яса бодай на час посту розповідають про відчуття легкості, яке зненацька з’явилося.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас