Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Натуральні засоби від дитячої алергії (Частина 2)

Натуральні засоби від дитячої алергії (Частина 2)
 

Запобігаємо впливу алергену і полегшуємо симптоми

Найбільш ефективним способом боротьби з алергією є її запобігання. Визначте, на що у вашого малюка алергія і постарайтеся обмежити його від цих подразників. Наприклад, алергія може стати причиною нападу астми. Набряклість навколо рота, повік або геніталій може говорити про таку проблему, як ангіодістрофія. А набряклість в горлі взагалі може закінчитися летальним результатом. Про всі подібні симптоми ви повинні негайно повідомити свого педіатра.



Але навіть якщо алергія у вашого малюка не настільки агресивна, вона заважатиме йому в повсякденному житті і повинна контролюватися. Тому так важливо вміти розпізнавати і полегшувати симптоми алергії природним способом.

Засоби від шкірної алергії

Щоб заспокоїти подразнену шкіру, скористайтеся гелем з алое вера, кремом з календули або лосьйоном проти свербіння. Вимийте подразнену область теплою (не гарячою) водою з м'яким милом. Якщо у дитини кропив'янка, прикладіть прохолодну вологу ганчірку до пошкодженої шкіри. Ганчірочку також можна намочити крижаною водою або холодним молоком. Також полегшення може принести прийняття ванни з додаванням харчової соди.

А взагалі, запобігання – найкраще лікування. Намагайтеся захистити дитину від дотиків до алергенів. Наприклад, вирушаючи гуляти у двір, в парк або на природу, одягайте штанці і футболку з довгим рукавом, не грайтеся з тваринами і т.д.

Засоби від харчової алергії

Єдиний засіб, який допоможе від харчової алергії – це уникати продукти, які викликають таку реакцію. Найкраще відвести дитину до лікаря і зробити проби, щоб визначити, на що саме у неї алергія. Якщо ж ви цього не зробили, можете спробувати визначити алерген методом проб і помилок. Почніть пробувати найбільш поширені харчові алергени по одному за раз: арахіс, молоко, пшениця, яйця, волоські горіхи. Після того, як знайдете алерген, читайте уважно етикетки на продуктах і склад страв в ресторані, щоб уникати його.

Полегшити симптоми харчової алергії можна також народними засобами. Якщо у дитини діарея, запропонуйте їй рясне пиття (вода) і відповідну їжу: банани, рис, яблучне пюре й тости. Якщо у чада паморочиться голова, намагайтеся знерухомити його голову. Від нудоти також допоможе не рухатися. Постарайтеся захистити дитину від усіх сильних запахів (свічки, їжа, освіжувач повітря). Легкий потік прохолодного повітря також допоможе позбутися нудоти. Також ви можете запропонувати малюкові прості крекери без нічого.

Засоби від респіраторної алергії

Навіть якщо ви вдома змогли забезпечити дитині чисте повітря і намагаєтеся її обмежувати від алергенів на вулиці, уникнути респіраторної алергії все одно практично неможливо. Безрецептурні протиалергічні препарати допоможуть полегшити симптоми респіраторної алергії (сльозливість, нежить, закладеність носа). Промивання носа і інгаляції також допоможуть дихати вільніше.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас